Leon Gras

Druk

13 jul, 2018 door Admin

Automatisch

Ik zit midden in een paar volle en intense weken. Als iemand me vraagt hoe het met me gaat, antwoord ik bijna automatisch ‘druk’. Alsof dat weergeeft hoe het met me is.

Veel te doen

Ja, ik heb veel afspraken en zit in meerdere meerdaagse trainingen achter elkaar. Het zijn lange dagen zonder uitslapen of tijd om niet iets te doen… voor mij bekende kenmerken om te denken dat ik het druk heb.

Gedachten

Als ik preciezer kijk, is de ervaring van ‘druk zijn’ alleen in mijn gedachten. Juist in de momenten waar ik even niet iets doe, sluipt mijn aandacht naar het denken aan wat ik heb gedaan en/of nog zal doen. Dat genereert makkelijk spanning in mijn lijf en dat label ik dan als druk.

Aanwezig

In de momenten dat ik bezig ben, ervaar ik mezelf echter als vol aanwezig en is er geen beleving van ‘druk zijn’. Ik handel, en put als vanzelf uit wat klaar ligt in mij. Ik sta niet stil bij hoe iets gaat uitpakken. In het volgende moment heb ik weer te dealen met wat dan verschijnt.

Beoefening

Ik realiseer me dat het mijn beoefening is om mijn gedachten over wat komen gaat te laten, mijn lichaam te blijven ervaren voorbij elke voorkeur van hoe iets moet zijn of voelen en mijn mind aan te sturen met wat nu gevraagd wordt.

Verwondering

Juist in tijden als deze ben ik in verwondering over wat dit body/mindsysteem allemaal kan, hoe een continue voeding plaatsvindt door aanwezig te zijn in alles wat verschijnt. Ook blijken dan de juiste dingen op het juiste moment op mijn pad te komen, alsof ik onderdeel ben van een groter perfect georkestreerd geheel. Even ervaar ik een samenvallen met het leven zelf.

Hoe ga jij om met ‘drukke’ tijden?

Leon Gras

1 reactie op “Druk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons