Avondcursus Relaties

Avondcursus Relaties

‘Dank je wel. Fijn dat je het zegt!’ Alle feedback van je partner verwelkomen als een uiting van liefde. Als uitnodiging tot verbinding, communicatie en samenwerking. Zonder dicht te klappen of in de verdediging te gaan. In 6 avonden (verspreid over een aantal maanden) naar een nieuwe manier van communiceren. Alleen voor stellen.

“Deze avondcursus verheldert, verzacht, verbindt, verrast, verdiept. Ik kan weer voelen hoe bijzonder onze relatie is en dat ik er voor wil blijven gaan.” “Door deze methode heb ik zoveel meer ontdekt van wat er in mijn partner leeft. Waar zij blij van wordt, wat haar raakt en waar zij op afhaakt.”

Communiceren vanuit de kracht van verbinding

In deze laagdrempelige en toch zeer transformerende cursus maak je je een communicatiemethode eigen die je thuis, op je werk en elders in je leven kunt toepassen. Daarnaast leer je ook de lichaamstaal van anderen beter lezen, een zeer belangrijk onderdeel binnen elke communicatie.

Negatieve feedback vatten we makkelijk op als kritiek, wat vaak onze ‘favoriete’ en meest ingesleten verdedigingsmechanismen triggert.

Hoe dichter we bij iemand staan, hoe intenser dit gebeurt.

Dit kan ertoe leiden dat je steeds voorzichtiger met elkaar wordt, conflicten uit de weg gaat, niet meer echt eerlijk en authentiek durft te zijn. Waardoor de relatie vervlakt en je langzaam uit elkaar drijft.

Dan is het van belang om opnieuw in contact met elkaar te gaan, weer risico’s te durven nemen. De avondcursus Relaties biedt je hiervoor een methode in drie stappen, waarmee je voor beiden een veilige setting creëert. Zo leer je als vanzelf weer waarachtig luisteren naar elkaar.

 

Wat gaan we doen?

We komen zes avonden bij elkaar, driemaal vóór de zomervakantie en driemaal erna. In de eerste 3 avonden krijg je stap voor stap een nieuwe manier van communiceren aangereikt waarmee je gaat oefenen. In de 3 avonden na de zomervakantie ligt de nadruk op de stappen die je wilt zetten in je relatie, hoe jullie verder willen groeien naar een beeld of visie die jullie uiteindelijk gezamenlijk zullen creëren. Na afloop van elke avond krijg je opdrachten mee om thuis te oefenen. Via een mailgroep kun je ervaringen uitwisselen en ondersteuning krijgen.

 

Voor wie

 • voor stellen
 • je kunt ook met je broer of zus, vriend of vriendin, collega of zelfs je buurman of buurvrouw komen. Als het maar een relatie is die beiden graag willen verdiepen en tevens gebruiken voor hun persoonlijke groei.

 

Wat levert het je op?

 • meer plezier en levenslust
 • meer tijd en aandacht voor elkaar
 • een diepere verbinding met elkaar
 • inzicht in de specifieke dynamiek van deze relatie
 • elkaar weer echt kunnen horen en gehoord worden
 • weer weten waar je naar de ander voor staat
 • herkenning en uitwisseling met andere stellen ‘in hetzelfde bootje’

 

Leon Gras en Anne Karen Bakker

"In zes avonden blijkt een flinke transformatie mogelijk te zijn in hoe partners met elkaar omgaan. Ze nemen weer tijd voor elkaar, om elkaar echt te ontmoeten. Er komt weer ruimte voor elkaars verlangens en daarmee ook voor de liefde voor elkaar. Het is elke keer weer ontroerend en verrassend om dat te zien gebeuren."

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
6 avonden van 19.30 - 22.00 uur Stellen en andere (al dan niet intieme) relaties 295 euro pp
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Binnen het curriculum 'Leiding over je Leven' geef ik de trainingen Opening en Fundament. Verder faciliteer ik het Vrouwenwerk binnen de Levensschool. Naast mijn werk…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Pijlers