Avondcursus Relaties

Avondcursus Relaties

‘Dank je wel. Fijn dat je het zegt!’ Alle feedback van je partner verwelkomen als een uiting van liefde. Als uitnodiging tot verbinding, communicatie en samenwerking. Zonder dicht te klappen of in de verdediging te gaan. In 6 avonden (verspreid over een aantal maanden) naar een nieuwe manier van communiceren. Alleen voor stellen.

“Deze avondcursus verheldert, verzacht, verbindt, verrast, verdiept. Ik kan weer voelen hoe bijzonder onze relatie is en dat ik er voor wil blijven gaan.” “Door deze methode heb ik zoveel meer ontdekt van wat er in mijn partner leeft. Waar zij blij van wordt, wat haar raakt en waar zij op afhaakt.”
De Avondcursus Relaties wordt in mei 2018 weer gegeven. 

 

Communiceren vanuit de kracht van verbinding

In deze laagdrempelige en toch zeer transformerende cursus maak je je een communicatiemethode eigen die Leon en Marion de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Je kunt die thuis, op je werk en elders in je leven toepassen. Daarnaast leer je de lichaamstaal van anderen beter lezen, een zeer belangrijk onderdeel binnen elke communicatie.

Negatieve feedback vatten we makkelijk op als kritiek, wat vaak onze ‘favoriete’ en meest ingesleten verdedigingsmechanismen triggert.

Hoe dichter we bij iemand staan, hoe intenser dit gebeurt.

Dit kan ertoe leiden dat je steeds voorzichtiger met elkaar wordt, conflicten uit de weg gaat, niet meer echt eerlijk en authentiek durft te zijn. Waardoor de relatie vervlakt en je langzaam uit elkaar drijft.

Dan is het van belang om opnieuw in contact met elkaar te gaan, weer risico’s te durven nemen. De avondcursus Relaties biedt je hiervoor een methode in drie stappen, waarmee je voor beiden een veilige setting creëert. Zo leer je als vanzelf weer waarachtig luisteren naar elkaar.

 

Wat gaan we doen?

We komen zes avonden bij elkaar, driemaal vóór de zomervakantie en driemaal erna. In de eerste 3 avonden krijg je stap voor stap een nieuwe manier van communiceren aangereikt waarmee je gaat oefenen. In de 3 avonden na de zomervakantie ligt de nadruk op de stappen die je wilt zetten in je relatie, hoe jullie verder willen groeien naar een beeld of visie die jullie uiteindelijk gezamenlijk zullen creëren. Na afloop van elke avond krijg je opdrachten mee om thuis te oefenen. Via een mailgroep kun je ervaringen uitwisselen en ondersteuning krijgen.

 

Voor wie

 • voor stellen
 • je kunt ook met je broer of zus, vriend of vriendin, collega of zelfs je buurman of buurvrouw komen. Als het maar een relatie is die beiden graag willen verdiepen en tevens gebruiken voor hun persoonlijke groei.

 

Wat levert het je op?

 • meer plezier en levenslust
 • meer tijd en aandacht voor elkaar
 • een diepere verbinding met elkaar
 • inzicht in de specifieke dynamiek van deze relatie
 • elkaar weer echt kunnen horen en gehoord worden
 • weer weten waar je naar de ander voor staat
 • herkenning en uitwisseling met andere stellen ‘in hetzelfde bootje’

 

Leon Gras en Marion van Overveld

"In zes avonden blijkt een flinke transformatie mogelijk te zijn in hoe partners met elkaar omgaan. Ze nemen weer tijd voor elkaar, om elkaar echt te ontmoeten. Er komt weer ruimte voor elkaars verlangens en daarmee ook voor de liefde voor elkaar. Het is elke keer weer ontroerend en verrassend om dat te zien gebeuren."

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
6 avonden van 19.30 - 22.00 uur Stellen en andere (al dan niet intieme) relaties 295 euro pp
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Venwoude Levensschool ben ik verantwoordelijk voor het relatie- en mannenwerk. Ik ben mede-ontwikkelaar en trainer van de jaarlijkse…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Marion van Overveld

Marion van Overveld

Compassie, acceptatie en vertrouwen

Ik geef de cursussen en trainingen VrouwZijn (samen met Anne Karen Bakker) en de cursussen en trainingen Ontmoeten & Relaties (samen met…

Uitgebreide beschrijving van Marion van Overveld

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.