Centaur

Centaur

Op deze queeste van ruim een half jaar ontdek je de unieke bron van wijsheid, passie en betrokkenheid die je zelf bent. Je sluit vrede met je verleden en gaat je leven vormgeven vanuit wat jou wezenlijk raakt, via een geïnspireerde visie over je toekomst. Een visie waar je je als vanzelf aan committeert omdat hij in je hart leeft. 

Aanmelden
'Nu drie jaar nadat de Centaur afgelopen is, heb ik pak weg 70 % van mijn visie gerealiseerd. Sommige dingen blijken irrelevant. Maar dit is op zich al meer dan ik ooit had durven hopen.'
'Dit traject heeft mij in contact gebracht met een potentie die ik niet hoef te begrijpen, maar die ik nu wel durf te leven.'

Je visie ontvangen...

Aan eind van Het Fundament heb je een voorlopige visie voor je leven gemaakt, die een tijdlang een leidraad voor je is geweest. In de Centaur maak je jezelf gereed om je diepere visie te ontvangen. Daartoe hou je een grondige innerlijke schoonmaak en boor je diepere lagen van wijsheid, passie en betrokkenheid aan, in jezelf en in elkaar. 

...en je Visie gaan leven.

Vervolgens ga je jouw missie en visie daadwerkelijk neerzetten, waar je ook anderen bij betrekt. Op elk gebied van je leven: thuis, op je werk en in alle kringen waarin je verder verkeert.

Angst en pijn omsmelten tot gerichte passie

Door in je levensverhaal te duiken, kom je onverwerkte pijn tegen. Door in die pijn te durven branden, smelt je je angsten om, die je verlamden en gevangen hielden in het verleden. Dit wordt meestal ervaren als een heling die na een lange tocht plaats heeft. Dat maakt de weg vrij voor de passie van je hart, die voortkomt uit pure, krachtige liefde. Passie die zich uit in bevlogen dromen die vaak voorbijgaan aan wat redelijk of mogelijk lijkt.

Team van begeleiders

Je gaat voor dit traject van ruim een half jaar ook een commitment met elkaar en met je begeleider aan. De training wordt gedragen door een uitgebreid team van ervaren Centaurs, trainers, persoonlijke begeleiders en supervisors. De vaste teacher, trainer en coach is Mauk Pieper.
Daarnaast bestaat het team uit assistenten en coaches. (Zie voor team >)Data 2021

 • Blok 1: vr 22 januari 2021 - 10.00 uur - zo 24 januari 17.00 uur
 • Dag 1: wo 24 februari 2021 - 10.00 - 17.30 uur
 • Blok 2: do 25 maart 2021 - 10.00 uur - zo 28 maart 17.00 uur
 • Dag 2: wo 21 april 2021 - 10.00 - 17.30 uur
 • Blok 3: vr 28 mei 2021 - 10.00 uur - zo 30 mei 17.00 uur
 • Dag 3: wo 16 juni 2021 - 10.00 - 17.30 uur
 • Blok 4 inclusief Slotdag: ma 5 juli 2021 - 16.00 uur - di 6 juli 18.00 uur

Aanmelden

Meld je minimaal 3 weken van tevoren aan, zodat we alle administratieve zaken voor je op orde kunnen maken.
Wil je later boeken, stuur dan een mail naar de trainer.

Zie Video van Mauk over de Centaur >

Meer info over de inhoud per blok >

Data 2021 en gespreide betaling >

Video Testimonials Slotdag Centaur

Wat levert het je op? 

 •  Je bent rond met je verleden.
 • Je kent de waarde van wat je tot nu ervaren en geleerd hebt.
 • Je kent je zijnskwaliteit: je kernwaarde en je werking op anderen.
 • Je hebt een gedurfde visie voor alle belangrijke delen van je leven.
 • Je bent in staat jezelf te begeleiden op het pad naar je visie

Voor wie?

 • Als je ernaar verlangt om alles uit jezelf en je leven te halen.
 • Als je de drang voelt om je missie helder te krijgen en in de wereld neer te gaan zetten.
 • Als je je persoonlijk leiderschap wilt verdiepen en bekrachtigen.
 • Als je verlangt naar een groter perspectief waarin je leven meer betekenis krijgt.
 • Als je verlangt naar de ondersteuning en enorme stimulans die mensen met eenzelfde bevlogenheid elkaar kunnen geven.
 • Als je wilt profiteren van 25 jaar ervaring met alle ups en downs van individuele transformatieprocessen, duale en nonduale bewustzijnsontwikkeling, en visiewerk. 

Wat gaan we doen?

De Centaur bestaat uit lichaamswerk, emotiewerk, Integral Life Practice, ademwerk, schaduwwerk, zijnsgeoriënteerd werk als meditatie, contemplatie en verlichte communicatie, theorie, groepscoaching en wekelijkse privécoaching, thuisopdrachten en leesmateriaal.

Via een eigen webomgeving wissel je ervaringen uit en ondersteun je elkaar. Het traject omvat vier blokken van meerdere dagen en drie losse dagen, verspreid over zes tot acht maanden.

Meer info over de inhoud per blok >

De combinatie van een langlopend traject met wekelijkse coachingsessies, de diepgaande inhoud van de meerdaagse blokken en de krachtige supportgroep brengt een ingrijpend transformatieproces op gang dat voor deelnemers iets onherroepelijks blijkt te hebben.

Informatiemomenten

Kom naar een informatie-avond >    Trainers en oud cursisten aanwezig. 

Mauk Pieper

"Mij geeft het diepe vervulling om dicht bij mensen te mogen zijn die bezig zijn om uit hun grootste worstelingen hun grootste kwaliteit en kracht te halen. Telkens als de realisatie dat treurnis en vreugde twee zijden van dezelfde medaille zijn, doorbreekt in de ogen en harten van deelnemers, staan we ook als team helemaal te gloeien."

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
14 trainingsdagen verdeeld over 3 blokken, 3 terugkomdagen en 1 slotdag, in een periode van 6 maanden Opening & Fundament. Boek minimaal 3 weken van tevoren. Part. € 3175 of in 4 gelijke termijnen op aanvraag
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma.…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Pijlers