Fundament

Fundament

Neem jezelf bij de hand en leg in ruim twee maanden tijd een stevig fundament voor een leven dat jou vervult. Leer jezelf en je kracht kennen. Leer jezelf trouw te blijven zonder de verbinding met anderen te verliezen. En luister naar de verlangens in je hart, ter wille van jezelf en de mensen om je heen.

Aanmelden
“Dankzij Het Fundament weet ik beter wie ik ben, met al mijn kwaliteiten, frustraties, verlangens, etc. Ik sta letterlijk steviger in mijn fundament. Wat ik heel sterk vind is dat het geen training op zich is, maar dat je gelijk leert om het te integreren in je leven.”
“De Opening en het Fundament hebben ervoor gezorgd dat ik weer bij mezelf en mijn gevoel kwam en me weer bewust ben van wat echt belangrijk is. Concreet betekent dit dat ik nu dichter bij mijn kinderen sta dan ooit en mijn ex kan waarderen en respecteren als hun moeder.”

Leven vanuit je innerlijke kracht

Het Fundament richt zich erop om je te verbinden met je innerlijke kracht op een manier dat deze geankerd wordt. Zodat je in alle omstandigheden vol aanwezig kunt bijven.

Je gaat op reis

In de Opening heb je de roep van je hart gehoord, vele aspecten van jezelf verkend en een idee gekregen van de richting die je op wilt in je leven. In het Fundament ga je echt op reis. Aan het eind van deze reis blijkt je leven grondig veranderd te zijn. Omdat JIJ veranderd bent, en nu anders in het leven staat.

Je doet het wel zelf...

Je duikt diep de jungle van je emoties in en vindt de schatten die daar op je wachten. Je leert de klippen van je projecties te omzeilen en jezelf te bevrijden uit het drijfzand van beperkende overtuigingen en gedragspatronen.

Je leert water te vinden in de dorre woestijnen van ontmoediging, isolement en depressie. Je leert vuur te maken en je vuurtje brandend te houden. Daarmee laat je het ijs van de angst smelten, dat bevroren enthousiasme blijkt te zijn.

...maar niet alleen

Je leert je met mensen te verbinden zonder jezelf te verliezen. Je leert je grenzen te bewaken en voor je standpunten op te komen zonder het contact met de ander te verliezen. Net als je eigen levensreis maak je ook deze reis niet alleen. Je bent aangewezen op je metgezellen, en zij op jou. Zij zijn je maatjes, je spiegels, je sparringpartners en je fans.

Je leert bovenal je verlangens serieus te nemen die jouw leven de moeite waard maken. Voor jezelf, voor anderen, voor de wereld om je heen. Tegen het einde van de training vertaal je die verlangens naar een visie, als leidraad voor je leven.

De theoriesessies en de coaching tijdens de deelrondes vormen je rustpunten onderweg. De theorie verdiept je inzicht en biedt inspirerende vergezichten waarop je je kunt oriënteren. In de deelrondes herken je je eigen worstelingen en triomfen in die van anderen.

Wat levert het je op?

 • meer energie en vreugde in je leven
 • meer richting en structuur in je leven
 • een betere zorg voor je gezondheid en vitaliteit
 • keuzes kunnen maken vanuit een gevoel van vrijheid
 • jezelf kunnen zijn tussen anderen
 • je eigen weten en innerlijke kracht kunnen aanboren
 • trouw zijn aan jezelf en staan voor wat jij belangrijk vindt
 • betere relaties met familie, partner, kinderen, vrienden, collega’s
 • een geïnspireerd leven waarmee je ook anderen inspireert

Voor wie

 • als je je ervaringen uit de Opening wilt uitdiepen en concreet wilt omzetten in een nieuwe manier van leven
 • als je die nieuwe manier van leven wilt oefenen met een groep geïnspireerde mensen die deze uitdaging ook willen aangaan
 • als je wilt profiteren van onze ruim 25 jaar ervaring met alle ups en downs van individuele transformatieprocessen

Wat gaan we doen?

Het Fundament bestaat uit Emotioneel Lichaamswerk, Integral Life Practice, Ademwerk, Schaduwwerk, theorie, deelrondes, coaching en thuisopdrachten. Via een eigen mailgroep wissel je ervaringen uit en ondersteun je elkaar. Het traject omvat drie blokken van resp. 2, 4 en 2 dagen en twee terugkomdagen, verspreid over drie maanden. 

Intakegesprek

Bij aanmelding voor het Fundament krijg je een intakegesprek met een van de trainers. Ook als je wilt weten of het Fundament een training is die aansluit bij jou is het mogelijk een gesprek te plannen. Wil je een (intake)gesprek voor verdere oriëntatie? Mail naar de trainer.

Aanmelden

Meld je minimaal 3 weken van te voren aan, zodat we alle administratieve zaken voor je op orde kunnen maken. Wil je je later aanmelden, stuur dan een mail naar de trainer.

Data 2020

 

Fundament 140, start: april 2020

 • Blok 1: vr 24 apr 10:00 – za 25 apr 17:30 uur
 • Dag 1: di 19 mei 10:00 – 17:30 uur
 • Blok 2: do 11 jun 10:00 - zo 14 juni 17:30 uur
 • Blok 3: ma 29 juni 10:00 - di 30 juni 17:30 uur
 • Dag 2: wo 15 juli 10:00 - 17:30 uur

 

Fundament 141, start: september 2020

 • Blok 1: za  26 sep 10:00 – zo 27 sep 17:30 uur
 • Dag 1: wo 14 okt 10:00 – 17:30 uur
 • Blok 2: do 5 nov 10:00 – zo 8 nov 17:30 uur
 • Blok 3: di 24 nov 10:00 – wo 25 nov 17:30 uur
 • Dag 2: wo 16 dec 10:00 - 17:30 uur

 

Anne Karen Bakker & Leon Gras

"Het Fundament zet veel in beweging bij mensen. Je komt in contact met je potentie, je verlangens en je innerlijke kracht. Het is onze passie om je te ondersteunen in je nieuwe leiderschap over je leven. Niet als een soort egoproject, maar als mens tussen de mensen. Met jouw verlangens en dromen als drijfveer. Dat geeft energie, vreugde en vrijheid. En daar zullen je familie, partner, kinderen, collega’s en vrienden ook blij mee zijn."

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
Drie blokken van resp. 2, 4 en 2 dagen en 2 terugkomdagen Voor iedereen die de Opening heeft gedaan. Meld je minimaal 3 weken van te voren aan. 1895 euro
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Leiding nemen over je leven, vanuit je hart, precies hoe het klopt voor jou, dat is waar ik mensen graag toe…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Pijlers