IFP Testimonials

Je bijdrage leveren door jezelf te zijn. ‘Jezelf’ als ‘staat van zijn’, maar ook ‘jezelf’ door te geven wat je hebt. Gebruik makend van methodes om een factor te kunnen zijn. Voor jezelf, de ander en de omgeving waarvoor je je in zet. Dit alles ingebed in een groep van collega’s ‘Integraal Facilitators’.

Integraal Facilitator Programma Testimonials 2017

Kirsten:

"Het afgelopen jaar was ik deelnemer en mede-ontwerper van het Integral Facilitator Programma. Een jaar wat mijn zijn en leven, ontzettend goed gedaan heeft. 

Door het kiezen van 1 project wat écht klopt voor mij, ben ik begonnen aan deze reis. Een reis met een prachtige groep mensen die op een hoog bewustzijnsniveau opereren. Een reis naar binnen. Een reis waarbij ik met mijzelf en hoe ik het doe geconfronteerd ben. Waarin ik steeds eerlijker heb moeten worden over hoe ik het doe, om steeds een laagje dieper te komen zodat ik de stappen kon zetten die voor mij kloppen. Kloppen vanuit de hoogste optie. Kloppen vanuit visie. 

Hiervoor ben ik, in de bedding van de groep, verantwoordelijkheid gaan nemen. Gaan afleggen wat niet of niet meer klopte, steeds dieper in mijzelf zakkend en in groeiende aanwezigheid. Actie nemend op het pad van mijn visie. 

Door de structuur en opbouw van het IFP, de bewuste keuze voor 1 project, de scherpte die we elkaar geven, het commitment aan elkaar en in de veilige bedding van de groep, ben ik mijn stappen gaan zetten. Alle onderdelen hebben hiertoe hun bijdrage geleverd. 

De constante focus op één onderwerp, volledig integral beschouwd en bekeken, maakte dat ik niet meer kon en wilde ontsnappen. Dat waar het me het meeste om gaat is in het midden komen te liggen en ik heb er elke keer bewust de aandacht naartoe gebracht. 

Nu is er wezenlijk iets anders in mij. Ik ervaar meer stevigheid, ben eerlijker geworden over wat mijn aandeel is en durf kwetsbaar te zijn hierin. Misschien wel mijn grootste verworvenheid: van weinig aanraakbaar, het zelf willen doen, het beter weten, naar aanraakbaar. Alsof ik weer meer mens tussen de mensen geworden ben. Met 2 benen op de grond en met m’n voeten in de modder. Deze modder is nu een voedingsbodem geworden om helemaal tot bloei te komen!

Ik ga door en verbind me voor tenminste nog 1 jaar aan het IFP en ik verbind me aan het hoogste niveau van leiderschap en ontwikkeling! Begin 2018 openen we onze deuren en vormen we een nieuwe groep. Ik zie ernaar uit om jou te ontmoeten om te onderzoeken of we dit pad samen mogen gaan lopen komend jaar. Ons te verbinden aan elkaar en aan onze ontwikkeling. Te gaan voor onze visie en de wereld daardoor een stukje mooier te maken. 

Bij deze nodig ik je van harte uit voor de introductie avond op 11 januari 2018 om elkaar te ontmoeten."

Jan-Willem:

"Wat heb ik verworven en hoe heeft IFP bijgedragen.

Belangrijkste veranderingen in daadwerkelijk gedrag in de wereld:
1. 3 jaar na de Centaur waarin ik mijn visie voor het eest beschreef, ben ik door het IFP begonnen deze te manifesteren: Ik heb nu een dag in de week vrij om coaching praktijk op te bouwen. Ik heb nu een goede coaching ruimte. Ik coach mensen en ik doe Mondo Zen Koan process met mensen (ook al een wens van 2 jaar). Ik ben website aan het bouwen, logo aan het ontwikkelen, en veel meer gefocused aan het lezen/leren op gebied van coaching.
2. Ik zit meer in mijn kracht en ben meer bij mezelf. Relatie op afstand gezet, terwijl ik nog verliefd op haar ben. Ik leef meer dan voorheen vanuit visie dan vanuit gevoel. Pijnlijk, maar levert veel kracht en energie op met name voor mijn praktijk, maar ik zit ook relaxter en meer gefocust in mijn werk voor Rabo.
3. Verandering van perspectief op werk bij Rabo: eerst werkte ik primair, en leefde ik er om heen. Nu leef ik, en werk ik daar binnen. Fundamentele verschuiving.
4. Ik kan nu contact maken met een heel autonome en sterke energie in mezelf (grappig dat gepaard gaat met vrij subtiele fysieke verandering van houding: van hoofd naar beneden en iets kromme rug, naar rechte rug en hoofd recht). Tevens dat wat ik doe matters. Ook tijdens de meditatie, er is veel meer focus in mijn meditatie.
5. Ik denk niet dat het toeval is dat mijn kinderen veel beter in hun vel zitten dan een jaar geleden. Veel meer power, heel positief en happy.
6. Integral Practice dit jaar verstevigd naar ca 20-30 min vrijwel elke dag ofwel ELW, ofwel Qi Gong, met meditatie in de ochtend 40-45 min en in de avond 20-30 min.

Belangrijke inzichten:
1. Ik ben heel sterk geneigd vanuit gevoel te leven en niet vanuit visie. Mijn systeem sterker te laten zijn dan mijn Unique Self. Hierdoor gaat heel veel energie verloren die niet bijdraagt aan mijn missie en levensgeluk.
2. Dat mijn systeem geneigd is te denken dat mijn visie voor iedereen helder is, terwijl ik hem niet helder communiceer. Het effect is dat niemand het helder heeft, en ik dus onbewust de ruimte creëer voor mezelf om hem niet te leven.
3. Dat ik in relaties met vrouwen vooral, mij weg geef omdat ik liefde wil en omdat ik een gat in mezelf wil dichten van de liefde die ik mezelf niet geef. Alles uit angst dat ik de pijn van het eventuele verlies niet kan dragen. Terwijl ik dat natuurlijk prima kan.
4. Mijn systeem dissocieert van de ander als het getriggerd wordt in relaties, maar ik ben ook heel sterk gedissocieerd van mijn eigen visie en mezelf. Ik schiet gemakkelijk in veel actie en een volle planning om niet te hoeven voelen wat er is.
5. Inzicht dat de externe oriëntatie van mijn kinderen, die vooral vorig jaar nogal zware effecten had, een pijnlijke reflectie is van de wijze waarop ik hen dat voorleef. It really matters what I do.

Het IFP heeft in deze oogst vooral bijgedragen door de heftige liefdevolle snoeiharde feedback op het kussentje. Daarnaast de coaching van Marijke en de intervisie. Het IFP heeft me op koers gebracht en houdt me daar op. Het proces is heel sterk ook ondersteund door Mondo Zen retreats en Dokusan met Jun Po.

Als ik dit alles vertaal naar een korte publiceerbare testimonial dan ziet dat er als volgt uit:
‘Het IFP was fundamenteel in het veranderproces in mijzelf om mijn Centaur visie 3 jaar na dato daadwerkelijk te gaan leven. Ik heb veel meer contact met mijzelf en met waar het mij wel en niet om gaat, en laat mij minder leiden door wat voor mijn systeem wel of niet goed voelt. Ik heb meer leiding over mijn leven, en realiseer me dat hier ook nog een weg in te gaan is. Het gevolg van het verleggen van een externe naar een meer interne oriëntatie, is nu al dat ik meer in mijn kracht zit, mezelf autonomer voel in relaties. Toeval of niet, dit reflecteert in het geluksgevoel en de power die ik bij mijn kinderen zie. Wow!’"

Fred:

"In actie gekomen….

De basis van het IFP is voor mij dat er een supportgroep is die op hetzelfde pad zit, met mensen die ook willen leven vanuit een bepaalde visie. Een groep vol met mensen die allemaal al veel gedaan hebben aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling en als groep en individueel een ongelooflijke kwaliteit bieden aan feedback. Het geeft een eerlijkheid op mijn gedrag, hoe ik dingen doe, waar ik verstoppertje speel, waar ik een blinde vlek heb, die ik nergens anders kan krijgen op dit niveau. En zonder dat, hoe confronterend en ongemakkelijk vaak ook, kan ik me niet verder ontwikkelen als mens.

De kracht van het IFP is voor mij dat het gekoppeld is aan een concreet project, iets dat het hele jaar centraal staat. Mijn project heeft vele vormen en titels gehad, maar uiteindelijk was de centrale vraag: waar sta ik voor? Waarvoor kom ik in actie? Het heeft mij heel veel verdieping gegeven om zo intens met dit onderwerp bezig te zijn. Doordat het elke keer terugkomt, elke keer weer onder een vergrootglas ligt in de hele groep, juist daar waar het niet lukt daarin werd voor mij nog helderder wat mijn diepste patronen en afweermechanismen zijn die me in de weg zitten om zaken echt te realiseren. Het IFP heeft me getriggerd in het nemen van leiderschap over mijn eigen leven. De confrontatie van het verlangen naar iets anders en de neiging tot escape vanuit de angst dat het me toch niet gaat lukken dwingt me tot de diepste keuze: leef ik vanuit een visie of laat ik het leven aan me voorbij trekken. Ik heb gekozen voor het eerste en ben in actie gekomen.

Het meest concreet is dat nu zichtbaar en voelbaar op mijn werk. Jarenlang is er frustratie geweest omdat ik wel voelde dat ik zaken anders wilde en er ook wel een visie op had, maar niet wist hoe het te doen en daar ook niet inspirerend in kon zijn. Het werd een moeten in plaats van een verlangen naar iets anders. Dat leidde bij mij tot chaos in mijn hoofd, twijfelen over mijn visie, afwachten en passiviteit. In het IFP is daar verandering in gekomen. Er is meer inzicht gekomen in wat ik echt zelf wil en wat belangrijk voor me is en van daaruit is er actie ontstaan en ook beweging in mijn omgeving. Opeens gebeuren er allerlei dingen en komen zaken die vast zaten in beweging. Ik heb andere gesprekken met mensen, besteed mijn tijd aan andere zaken en kan duidelijker overbrengen waar het mij om gaat en wat ik belangrijk vind en geef ook beter mijn grenzen aan. En ik krijg er energie van en wordt nog enthousiaster om dingen aan te pakken. Alleen dat is al een bevrijding, dat ik gewoon aan de slag ben en kan zijn zonder dat ik precies weet waar het heen gaat of wat het resultaat zal zijn. Maar wel vanuit een visie van wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta.

En ik ben nu dus daadwerkelijk een facilitator en factor geworden in verandering."

Robert:

"Het IFP heeft mij dichter bij mijzelf gebracht. Ik ben krachtiger en evenwichtiger geworden en het is mij op een dieper niveau zichtbaar geworden waar het mij werkelijk omgaat. Ik ben meer gaan vertragen en ik durf meer op mijn intuïtie te vertrouwen. 

Ik ben met het IFP gestart omdat ik voor mijn gevoel nog niet klaar was na de OIL. Ik was nog te veel zoekende naar mijn maatschappelijke bijdrage en was daarom nog bang om afgewezen te worden.

Ik heb het IFP als een soort super 3e jaar OIL ervaren, waarbij ik, aan de hand van een concreet project, samen met een aantal gelijkgestemden op reis ben gegaan. Tijdens deze reis heb ik mijn werk centraal gesteld en wat ik de maatschappij te brengen heb. Doordat de focus het hele jaar op 1 specifiek project heeft gelegen en dat je ook op hoog niveau feedback krijgt over je sterke en zwakke kanten is het mij volledig zichtbaar geworden waar het mij werkelijk omgaat.

Mijn propositie naar de buitenwereld is klip en klaar geworden. Samen met mijn business partner begeleid ik managers, leiders en teams met het herstellen van hun organisatierelaties. We werken van binnen naar buiten en brengen leiders weer in positie en in contact met hun omgeving. De BASc® is een instrument dat wij hierbij kunnen inzetten.

Het IFP is voor mij verdiepend geweest en heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer rust in mijn systeem ervaar en minder snel uit verbinding raak.

Ik ben Mauk, Marijke en mijn collega IFP’ers dankbaar voor het veilige laboratorium waarin ik heb mogen spelen, spiegelen, uitglijden, opkrabbelen en groeien."

 

 

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
1 blok van drie dagen, 1 tweedaagse en 4 losse dagen. Opleiding Integraal Leiderschap of vergelijkbare andere opleiding 1795 euro
Wordt gegeven door
Marijke Heetveld

Marijke Heetveld

Helderheid, mildheid en evenwicht

Je hart leren openen, en dan je hart volgen. Om daarin naast mensen te staan, precies op het punt waar ze…

Uitgebreide beschrijving van Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur en de Opleiding Integraal Leiderschap. Ook ben…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.