Info-avond Helen & Ontspannen

Info-avond Ontketening

Een verlies waar je maar niet overheen komt, een heftige gebeurtenis die je blijft achtervolgen, een ingrijpende verandering in je leven die maar niet wil wennen? Of de onderkenning dat je ondanks trainingen en therapie toch tegen een muur in jezelf blijft aanlopen? Dan is het wellicht tijd voor traumawerk.

Aanmelden

Kennismaking met ons traumawerk en de training ‘de Ontketening’

Mauk Pieper vertelt op deze avond over traumawerk en over de diepgaande vierdaagse training ‘de Ontketening’. Ook reikt hij je een eenvoudige oefening aan op het vlak van traumawerk.Daarin kun je proeven wat traumawerk voor je kan betekenen.

Trauma als kans

Traumawerk is naast helend en bevrijdend, potentieel ook een mogelijkheid om in contact te komen met een staat van zijn waarin er vrede en rust is, waarin je een open hart hebt en waarin je liefde kan stromen, naar jezelf en de ander.
Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen en dingen in te brengen.

Traumawerk

Het leven zit nu eenmaal vol verrassingen en schokkende gebeurtenissen vallen daar ook onder. Dit zijn voorvallen of situaties die bedreigend zijn voor je emotionele evenwicht, voor je fysieke overleven of voor je gevoel van identiteit. Aangezien ieder van ons uniek is, verschilt het per persoon wat al dan niet schokkend voor ons is. Denk aan verlies van baan, partner of vertrouwde omgeving, levensbedreigende situaties, seksueel misbruik, al dan niet plotseling verlies van dierbaren door overlijden, .

De schok die een heftige, ingrijpende gebeurtenis in ons systeem veroorzaakt, leidt tot een instinctieve, zelfbeschermende contractie die ook de acute pijn voor een deel verdooft. Dat helpt je om de situatie beter te kunnen overleven, soms letterlijk, soms figuurlijk.

De keerzijde van dit mooie mechanisme is dat de contractie vaak tot een blijvende verkramping wordt, die ons veel energie en levenslust kost. We raken verlamd door een onbewuste angst om de weggedrukte gevoelsbeleving alsnog te moeten doorvoelen en stoppen die nog dieper weg, met nog meer energieverlies. Of we raken geobsedeerd door de gebeurtenis en creëren ons verhaal daarover steeds opnieuw, zonder werkelijk de kern ervan te raken.

Zie ook de vierdaagse Ontketening

Een slow-motion oefening

Waar je niet al pratend bij kunt komen, moet je niet over praten. Dat leidt alleen maar tot her-traumatisering. Om trauma’s te verwerken kun je ze beter heel rustig, stapje voor stapje op hun eigen niveau benaderen. Tijdens deze avond doen we hiervoor alvast een eenvoudige oefening, waarbij je de film van sensaties en gevoelens van een traumatische gebeurtenis als het ware in slow-motion gaat bekijken, zodat je er niet langer door overspoeld wordt.

Aan het eind van de avond heb je een goed beeld van onze visie en aanpak, gebaseerd op je eigen ervaring. Daarmee kun je een goede afweging maken voor je keus om je al dan niet op te geven voor ‘de Ontketening’.

De Info-avond Helen & Ontspannen wordt gehouden in één van de trainingszalen van landgoed Venwoude, de vaste locatie van de Venwoude Levensschool in de bossen bij Lage Vuursche. 

Wat levert het je op?

  • een kijk op traumawerk
  • een allereerste ervaring met traumawerk via een eenvoudige oefening
  • inzicht in de inhoud en werkwijze van de Ontketening
  • helderheid over jouw volgende stap op dit gebied

Voor wie?

  • als je benieuwd bent naar een nieuwe kijk op lastige of schokkende gebeurtenissen uit je leven
  • als je benieuwd bent naar het traumawerk binnen de Venwoude Levensschool
  • als je overweegt om de Ontketening te gaan doen maar nog vragen of twijfels hebt

Mauk Pieper

"Onverwerkte traumatische ervaringen werken als een grauwsluier die je hele leven van zijn glans kan beroven. Er is tegenwoordig een enorme schat aan inzichten en effectieve methoden beschikbaar, zeker binnen de Venwoude Levensschool. Mijn bedoeling met deze avond is om je bekend te maken met alle mogelijkheden van traumawerk, niet alleen als middel tot heling maar ook als middel tot een doorbraak in je persoonlijke groei.

Mocht je nog meer willen weten over de 4-daagse training ‘de Ontketening’ of wil je daar graag een meer persoonlijk advies voor, schroom dan niet om mij te bellen of mailen voor een afspraak."

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
19.30 - 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) Iedereen gratis
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

  • images
  • images
Wordt gegeven door
Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma.…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Heleen Hulscher

Heleen Hulscher

Acceptatie, zelfinzicht en zachtheid

Met heel je hart en aandacht durven kijken naar en toe-eigenen van wat zich in jouw leven heeft afgespeeld en…

Uitgebreide beschrijving van Heleen Hulscher

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.