Info-avond Helen & Ontspannen

Info-avond Ontketening

Een verlies waar je maar niet overheen komt, een heftige gebeurtenis die je blijft achtervolgen, een ingrijpende verandering in je leven die maar niet wil wennen? Of de onderkenning dat je ondanks trainingen en therapie toch tegen een muur in jezelf blijft aanlopen? Dan is het wellicht tijd voor traumawerk.

Aanmelden

Kennismaking met diep schaduwwerk

Mauk Pieper vertelt op deze avond over diep schaduwwerk ten behoeve van een vastzittend systeem als gevolg van één of meer overweldigende gebeurtenissen. Ook reikt hij je een eenvoudige oefening aan. Daarin kun je proeven wat de Ontketening voor je kan betekenen.

Deze avond vindt online plaats. 
Na boeking krijg je een bevestiging en een uur voor aanvang een Zoomlink

Overweldigende gebeurtenis als kans

Diep schaduwwerk dat geschikt is voor een vast zittend systeem als gevolg van overweldigende gebeurtenissen is niet alleen helend. Het heeft de potentie in zich om je in contact brengen met een staat van zijn waarin er vrede en rust is. Waarin je een open hart hebt en waarin liefde kan stromen, naar jezelf en de ander.

Overweldigd zijn

Vrijwel iedereen komt in zijn leven in aanraking met schokkende en overweldigende gebeurtenissen. Dit zijn voorvallen of situaties die bedreigend zijn voor je emotionele evenwicht, voor je fysieke overleven en voor je gevoel van identiteit. Daarbij kun je ook denken aan heftige ervaringen in je jeugd die je nu futiel zou kunnen vinden. Ondertussen zijn ze haast ongemerkt je leven zijn gaan bepalen. Of denk aan gebeurtenissen later in je leven: plotseling verlies van werk, huis, partner of je vertrouwde omgeving. Ook alle vormen van grensoverschrijding en seksueel misbruik horen daarbij. Ze worden door je systeem als levensbedreigend ervaren.

De schok die een overweldigende gebeurtenis in ons systeem veroorzaakt, leidt tot een instinctieve, zelfbeschermende contractie die ook de acute pijn voor een deel verdooft. Dat helpt je om er doorheen te komen. 

De keerzijde van dit mooie mechanisme is dat de contractie vaak een blijvende verkramping wordt, die ons veel energie en levenslust kost. We raken verlamd door een onbewuste angst om de weggedrukte gevoelsbeleving alsnog te moeten doorvoelen en stoppen die steeds dieper weg. Ook kunnen we geobsedeerd raken door de gebeurtenis en deze meermalen recreëren.

Zie ook de vierdaagse Ontketening

Een slow-motion oefening

Wat overweldigende ervaringen in je achter gelaten hebben kan alleen stapje voor stapje opengelegd en verwerkt worden. Tijdens deze avond doen we hiervoor alvast een eenvoudige oefening. 

Aan het eind van de avond heb je een goed beeld van onze visie en aanpak, gebaseerd op je eigen ervaring. Daarmee kun je een goede afweging maken voor je keus om je al dan niet op te geven voor de 'Ontketening’.

De Info-avond Helen & Ontspannen wordt gehouden in één van de trainingszalen van landgoed Venwoude, de vaste locatie van de Venwoude Levensschool in de bossen bij Lage Vuursche. 

Wat levert het je op?

  • een kijk op het intense schaduwwerk dat wordt aangereikt
  • een allereerste ervaring met traumawerk via een eenvoudige oefening
  • inzicht in de inhoud en werkwijze van de Ontketening
  • helderheid over jouw volgende stap op dit gebied

Voor wie?

  • als je benieuwd bent naar een nieuwe kijk op pijnlijke en overweldigende gebeurtenissen uit je leven
  • als je benieuwd bent naar het traumawerk van Levensschool
  • als je overweegt om de Ontketening te gaan doen maar nog vragen of twijfels hebt

Mauk Pieper

"Onverwerkte traumatische ervaringen werken als een grauwsluier die je hele leven van zijn glans kan beroven. Er is tegenwoordig een enorme schat aan inzichten en effectieve methoden beschikbaar, zeker binnen de Venwoude Levensschool. Mijn bedoeling met deze avond is om je bekend te maken met alle mogelijkheden van traumawerk, niet alleen als middel tot heling maar ook als middel tot een doorbraak in je persoonlijke groei.

Mocht je nog meer willen weten over de 4-daagse training ‘de Ontketening’ of wil je daar graag een meer persoonlijk advies voor, schroom dan niet om mij te bellen of mailen voor een afspraak."

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
19.30 - 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) Iedereen gratis
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

  • images
  • images
Wordt gegeven door
Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma.…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Heleen Hulscher

Heleen Hulscher

Acceptatie, zelfinzicht en zachtheid

Met heel je hart en aandacht durven kijken naar en toe-eigenen van wat zich in jouw leven heeft afgespeeld en…

Uitgebreide beschrijving van Heleen Hulscher

Pijlers