Opleiding Integraal Leiderschap

Inhoud Opleiding

Je bent een uniek individu. En op een dieper niveau ben je ook één met het leven en de wereld. Het besef van die paradox is een basisvoorwaarde voor de leiderschapskwaliteiten die nodig zijn voor deze tijd. Door je hierdoor in je hart te laten raken, kun je jouw unieke vermogens leren inzetten voor de harmonieuze ontplooiing van jezelf de ander en de wereld om je heen.

“ Ook de ervaring van alle groepsleden is voor mij belangrijk in deze opleiding. Waar ik mezelf soms goed kan verstoppen in een groep, word ik er nu continu weer bijgehaald en leer ik hoe waardevol mijn aanwezigheid in de groep is. " "En in de veilige en eerlijke sfeer die in de groep ontstond heb ik mogen ervaren hoe fijn het is om alles op tafel te leggen en me niet meer te verstoppen achter verhalen."

Het team

Het team bestaat uit Mauk Pieper, architect van de Opleiding en van het curriculum van de Venwoude Levensschool en Marijke Heetveld vanuit haar jarenlange ervaring als eindverantwoordelijke bij de Opleiding tot Trainer Emotioneel Lichaamswerk.

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt de trainingen de Opening, het Fundament en de Centaur gedaan. Of je hebt een gelijkwaardig opleidingstraject achter de rug, daartoe heb je een  intakegesprek met een van de begeleiders. Je hebt contact gehad met één van de opleiders over je beoogde deelname. Je beheerst de Engelse taal passief en bent in staat een werkstuk te schrijven op basis van ervaringsgerichte expertise en opgedane kennis uit literatuur en ander materiaal.

Introductieavonden

Kom naar een van de Introductieavonden >
Of maak een afspraak voor een intakegesprek met Mauk Pieper

Je Individuele pad

Je focus is gericht op je eigen Integrale ontwikkeling. Je krijgt zicht op je levensvragen en jouw onderzoeksgebied.

Je zelfsturend vermogen wordt sterk aangesproken, zowel voor de kwaliteit van je eigen leven, als voor je leerproces en je functioneren in de opleiding. Je geeft richting aan dit proces door jezelf een aantal specifieke leerdoelen te stellen. De opleiders verbinden en committeren zich aan het door jouw gekozen ontwikkelingspad.

Je maakt je verschillende onderzoekstechnieken eigen en oefent daarmee voortdurend, zowel in de blokken als daarbuiten in je student-intervisiegroep.

Je opleidingsgroep als de bedding waarin je groeit

De opleidingsgroep is je tijdelijke spirituele plek om te groeien: Sangha. Je verbindt je aan elkaars ontwikkeling. Dit om je ontwikkeling te verdiepen en te intensiveren en te leren een ander in zijn potentie te zien. En ook om je tot een waardevol lid van de groep te ontwikkelen. Dit is de basis van waaruit je je waarde voor collectiviteiten van familie, werk en andere maatschappelijke netwerken vergroot.

Student-intervisie-groep

Je neemt deel aan een student intervisie-groep. Deze komt regelmatig bijeen. Je bespreekt met je collega-studenten je ontwikkeling, je doet samen onderzoek en oefening elkaar naar de hoogste kwaliteit te brengen.

Individuele sessies

In elk jaar van de opleiding doe je minimaal 5 individuele sessies bij een van de door de opleiding daartoe gemachtigde trainers. (De sessies zijn niet bij de kosten inbegrepen.)

Literatuur

Je beheerst de Engelse taal minimaal passief, om bepaalde literatuur te kunnen lezen en verwerken. Er wordt naast de literatuurlijst per blok een syllabus uitgereikt.

Aanvullende ontwikkelingsmogelijkheden

Gedurende de opleiding ben je in overleg met de opleiders om te bezien of bepaalde uitstapjes ondersteunend zijn voor je ontwikkeling. Daarbij komen zowel alle trainingen en individuele mogelijkheden die wij aanbieden in aanmerking: trainingen op het gebied van Leiding over je Leven, Ontmoeten en relaties of helen en Ontspannen. Ook mogelijkheden buiten de context van Venwoude worden in ogenschouw genomen. In dat opzicht kan 'opleiding' heel ruim geïnterpreteerd worden. Het gaat om jouw ontwikkeling!

Terug naar eerste pagina > 
Inhoud per blok > 

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
6 blokken van 3 dagen in 2019. Opening & Fundament, Centaur of vergelijkbaar ander traject. 3950 euro
Data Eerste Jaar:
 
Blok 1. 25 - 27 jan
Blok 2. 8 - 10 mrt
Blok 3. 3 - 5 mei
Blok 4. 21 - 23 juni
Blok 5. 27 - 29 sept
Blok 6. 22 - 24 nov
 
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

  • images
  • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Venwoude Levensschool ben ik verantwoordelijk voor het relatie- en mannenwerk. Ik ben mede-ontwikkelaar en trainer van de jaarlijkse…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Marijke Heetveld

Marijke Heetveld

Helderheid, mildheid en evenwicht

Je hart leren openen, en dan je hart volgen. Om daarin naast mensen te staan, precies op het punt waar ze…

Uitgebreide beschrijving van Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur en de Opleiding Integraal Leiderschap. Ook ben…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Leiding nemen over je leven, vanuit je hart, precies hoe het klopt voor jou, dat is waar ik mensen graag toe…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.