Initiatie ManZijn

Elk plaatje van de ideale man kan de prullenbak in. Wie ben jij, hier en nu, en wat ga jij de wereld geven? Ben je bereid om jezelf en de ander op het scherpst van de snede te ontmoeten? Om je in volle aanwezigheid over te geven aan de support van een groep mannen die net als jij op pad is?

Aanmelden
“Deze training was voor mij een geweldige eye-opener. Het was een enorme ontdekking hoeveel ik heb aan echt contact met mannen. Ik geniet nu van aanwezig zijn en scherpte in mijn leven. Met de mannen van de training tintelt het en is het nooit saai! Ik ben wakker, en dat is wat ik wil.” “Door de initiatietraining ben ik weer meer in mijn kracht gaan staan. Lange tijd vond ik in mijn gezin alles wel best en liet ik mijn vrouw de kar trekken. Dit kwam onze relatie niet ten goede en deze training kwam dan ook als geroepen. Heerlijk om dit zo samen met prachtige mannen te beleven. Op weg naar huis, tijdens sms-contact, voelde mijn vrouw al dat er iets veranderd was. Ze kreeg haar vent terug in z'n volle (ook seksuele) potentie. Tot op de dag van vandaag plukken we er de vruchten van."

Een intensieve vierdaagse voor mannen

In deze intensieve vierdaagse ga je op zoek naar dat punt waarin alles samenkomt. Waar je diepste potentie als man wordt aangeraakt. Waar angsten ontmaskerd worden als de verpakking van intense opwinding en nieuwe mogelijkheden.

Deze training, die we één keer per jaar in juni/juli geven, kan een breekpunt in je leven betekenen. Je ervaart op alle niveaus (body, mind & spirit) opnieuw wat het is om geboren te worden als jongen, los te gaan van je moeder, opgenomen te worden in het rijk der mannen, om daarna vanuit je volwassen positie opnieuw je relatie met het vrouwelijke en de wereld aan te gaan.

De Initiatie ManZijn maakt veel los en heeft een diepe impact op alle deelnemers, inclusief trainers en assistenten. Je wordt uitgedaagd om bewust te bepalen welke consequenties deze ervaringen in jouw leven mogen krijgen.

Voor wie

 • mannen die zin hebben om een flinke stap te zetten in hun leven
 • mannen die bereid zijn zichzelf te beschouwen als dé factor van alle gewenste verandering in hun leven
 • mannen die bereid zijn angsten te leren herkennen als intense opwinding en onbegrensde mogelijkheden
 • mannen die bereid zijn te leven op het scherpst van de snede, gebruikmakend van de support van andere mannen
 • mannen die minimaal de Opening gevolgd hebben

Wat levert het je op?

 • nieuwe energie en levenslust
 • een heldere kijk op jouw pad van ontwikkeling als man
 • weten wat je wilt in je leven, je werk en je gezin
 • een gevoel van vrijheid in verbinding met anderen
 • zingeving en vervulling vanuit je volle (mannelijke) potentie
 • nieuwe mogelijkheden om je seksuele energie in te zetten
 • kracht ervaren zonder te overschreeuwen
 • meerdere perspectieven kunnen dragen zonder iets te hoeven oplossen
 • jezelf herkennen als vader, broer en zoon van alle mannen om je heen

Wat gaan we doen?

We maken gebruik van lichaamswerk, schaduwwerk, meditatie, visualisatie, rituelen, encounter en coaching.

Meer informatie?

In aanloop naar de training zijn er meerdere info-avonden. Hier kun je de sfeer proeven en zelf ervaren of de visie en aanpak van de Initiatie ManZijn je aanspreken. Aanmelden voor een info-avond.

Aanmelden

Meld je minimaal 3 weken van te voren aan, zodat we alle administratieve zaken voor je op orde kunnen maken. Wil je je later aanmelden, stuur dan een mail naar de trainer.

Leon Gras

"In onze moderne westerse cultuur kennen we helaas geen zinvol overgangsritueel meer voor jongens die man worden. Het zeer inspirerende en uitdagende proces van deze vierdaagse initiatie is iets dat ik elke man minstens één keer in zijn leven van harte gun. Na deze training kun je deelnemen aan een doorlopende mannengroep om wat je geleerd hebt, verder te oefenen en te integreren."

Lees hier meer over de achtergronden van het programma ManZijn >

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
4 dagen van donderdag 9.30 uur tot zondag 17.30 uur Mannen die minimaal de Opening hebben gevolgd. Meld je minimaal 3 weken van te voren aan. 895 euro
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Pijlers