Initiatie VrouwZijn

Herontdek je verbinding met het leven zelf. Laat je vrouwelijke wijsheid en kracht in jezelf toe. Geef je over aan de bron van je geluk en laat de wereld daarin delen. Een wereld die ernaar smacht dat jij als vrouw opstaat, zichtbaar wordt en je stem laat klinken. Nooit eerder hebben wij vrouwen zo de mogelijkheid gehad om de toekomst vorm te geven, samen met mannen.

Aanmelden
“Ik ben me meer bewust geworden van de schoonheid van de polariteit tussen mannen en vrouwen, en de noodzaak om zowel het vrouwelijke als het mannelijke te eren zodat we allemaal kunnen bloeien in wie we zijn.” “Mijn man deed de Manneninitiatie terwijl ik de Vrouweninitiatie deed. Het is ons duidelijk geworden hoe weer als man en vrouw samen te leven. Die rollen waren vervaagd en daardoor was de energie tussen ons vervlakt.”

een intensieve vierdaagse voor dochters, zusters en moeders

Vier volle, intensieve dagen waarin je op hartverwarmende wijze je vrouwelijke gaven herontdekt. Samen met andere vrouwen vind je nieuwe wegen om zowel je vrouwelijke als je mannelijke krachten optimaal te benutten en in te zetten in je leven.

Deze initiatietraining, die we één keer per jaar in juni geven, kan een breekpunt in je leven betekenen. Je ervaart op alle niveaus (body, mind & spirit) opnieuw wat het is om als meisje geboren te worden. Hoe je verbonden bent en blijft met de vrouwen in je familie en hoe je je verhoudt tot mannen en hun wereld. En wat het betekent om als vrouw je eigen stroom te voelen en te volgen.

In zekere zin is onze hele westerse cultuur behoorlijk afgesneden van het vrouwelijke. Daar zit veel pijn, waar heling voor nodig is. In deze training gaan we eerst helemaal terug naar het vrouwelijke, van daaruit ontmoeten we het mannelijke, en vinden dan onze eigen weg, in eenheid in verscheidenheid.

De Vrouweninitiatie maakt veel los en heeft een diepe impact op alle deelnemers, inclusief trainers en assistenten. Je wordt uitgenodigd om bewust te bepalen welke consequenties deze ervaringen in jouw leven mogen krijgen.

Voor wie

Voor vrouwen die verlangen naar diep contact met hun levensbron.

Wat levert het je op?

 • nieuwe energie en levenslust
 • een heldere kijk op jouw pad van ontwikkeling als vrouw
 • weten waar het jou om gaat in je leven, je gezin en je werk
 • een diep gevoel van verbinding met anderen en het leven zelf
 • zingeving en vervulling vanuit diepe overgave aan het leven
 • meer contact met je sensualiteit
 • vertrouwen op je wijsheid
 • weten wanneer en hoe je je mannelijke kant kunt inzetten
 • jezelf herkennen als moeder, zuster en dochter van alle vrouwen om je heen 

Wat gaan we doen?

We maken gebruik van lichaamswerk, schaduwwerk, meditatie, visualisatie, rituelen, encounter, dans, spel en coaching. 

Marion van Overveld en Anne Karen Bakker

"Wij willen een inspiratiebron zijn voor vrouwen in deze tijd om hun volle potentie naar buiten te brengen. Waarbij we elkaar niet langer klein houden, maar elkaar juist groot maken"

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
4 dagen Voor alle vrouwen die de Opening en/of de avondcursus VrouwZijn hebben gedaan 825 euro
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Leiding nemen over je leven, vanuit je hart, precies hoe het klopt voor jou, dat is waar ik mensen graag toe…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Marion van Overveld

Marion van Overveld

Compassie, acceptatie en vertrouwen

Ik geef de cursussen en trainingen VrouwZijn (samen met Anne Karen Bakker) en de cursussen en trainingen Ontmoeten & Relaties (samen met…

Uitgebreide beschrijving van Marion van Overveld

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.