Opleiding Integraal Leiderschap

Integraal Faciliteren

Je bent iemand die op basis van verworven persoonlijk leiderschap een factor is of wilt zijn in het veld van onze snel veranderende maatschappij. Je bent op zoek naar werkvormen om impact te genereren in een team of bij individuen.

Aanmelden
"De krachtige werking van de integrale manier van werken is inspirerend. Telkens wordt weer een ander aspect van ons mens-zijn in het licht gezet." "Andere mensen ontmoeten in hun verlangen met deze werkwijze impact te genereren geeft een gemeenschappelijke basis om te leren en elkaar te inspireren."

Integraal Faciliteren voor Professionals

Modules voor diegenen die op basis van verworven leiderschapskwaliteiten van meer betekenis willen zijn. Deze modules zijn toegankelijk voor mensen die een intensieve leiderschapsontwikkeling hebben gedaan en die in het veld van onze snel veranderende maatschappij op zoek zijn naar werkvormen om impact te genereren.

Modules Integraal Faciliteren

Het betreft werkwijzen van Integraal Faciliteren die van belang zijn om processen te faciliteiten in teams of bij individuen.
Afhankelijk van de vraag kan gedacht worden aan modules over Integrale werkwijzen Lichaamswerk, Belichamingstechnieken, Meditatievormen, Groepsdynamica, Gesprekstechnieken, Contemplatie-/beschouwingstechnieken, Systemisch Werken, of enige andere werkvorm die door de begeleiders in samenspraak met de deelnemers aan het Integraal Facilitator Programma wordt vastgesteld.

Werkwijze

In iedere module ben je zowel zelf onderwerp van training en opleiding als dat je de rol van trainer, facilitator of coach op je neemt. Je leert in deze modules van drie dagen, specifieke structuren aan te reiken en/of een werkwijze voor een specifieke context te ontwerpen.

Het Integrale niveau van functioneren

In alle modules werken we integraal. Het integrale kader geeft een gemeenschappelijke taal die integraal werken ondersteunt.
Integraal betekent dat verschillende dimensies, domeinen, ontwikkelingslijnen en bewustzijnsniveaus van mens-zijn bewust gehanteerd worden.
Onder ‘Integraal’ wordt in feite het bewustzijnsniveau verstaan, dat hiertoe in staat is. Dit niveau staat ook bekend als ‘Teal’ of ‘Geel’, in de wereld van Spiral Dynamics. Het is een niveau waarin zoveel mogelijk dimensies worden omvat en overstegen.
Op dit niveau ben je nooit ergens per se tegen of voor. Alles wordt gezien in zijn evolutionaire context. De partiële waarde die dingen daarbinnen hebben wordt gewaardeerd. Het stelt altijd de vraag welke partieel ‘waardevolle’ elementen en zienswijzen op een bewuste manier ingezet kunnen worden ten behoeve van een bepaalde opgave in een bepaalde context.

Zie verder voor Modules >

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
Mod 1. 08 - 09 jul 2017 - Mod 2. 15 - 16 sep 2017 Opleiding Integraal Leiderschap of vergelijkbaar ander traject. € 495 per module.
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

  • images
  • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Ik geef de trainingen Initiatie ManZijn en samen met Marion van Overveld de trainingen de Ontdekking, de Schat, Intimiteit & Levenslust, de avondcursus…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Marijke Heetveld

Marijke Heetveld

Helderheid, mildheid en evenwicht

Je hart leren openen, en dan je hart volgen. Om daarin naast mensen te staan, precies op het punt waar ze…

Uitgebreide beschrijving van Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur en de Opleiding Integraal Leiderschap. Ook ben…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Binnen het curriculum Leiding over je Leven geef ik de training Fundament. Samen met Marijke Heetveld en Mauk Pieper faciliteer ik de…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Marion van Overveld

Marion van Overveld

Compassie, acceptatie en vertrouwen

Ik geef de cursussen en trainingen VrouwZijn (samen met Anne Karen Bakker) en de cursussen en trainingen Ontmoeten & Relaties (samen met…

Uitgebreide beschrijving van Marion van Overveld

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.