Jaargroep Mannen

Voor alle mannen die zich er (dieper) bewust van zijn geworden dat er meer mogelijk is in dit leven. Dat een diepere kwaliteit aangeboord kan worden, grotere vervulling mogelijk is en een meer wezenlijke bijdrage aan deze wereld gegeven kan worden. Een jaargroep voor mannen die het geleerde uit de training Initiatie ManZijn verder in praktijk willen brengen en daarvoor minimaal 1 jaar met elkaar op pad willen.

Aanmelden

Een jaar op pad met mannen

In deze jaargroep gaan we een aantal diepliggende conditioneringen van het man-zijn in deze tijd verder onderzoeken, ervaren en tot transformatie brengen. In de training Initiatie ManZijn heb je gezien wie je bent geworden als man in deze tijd, en heb je geproefd van wie je wilt en kunt zijn in deze wereld. Dat verschil is de brandstof naar jouw pad van bewuste ontwikkeling.

Je weet inmiddels dat er geen 'quick fixes' bestaan in dit leven, hoezeer we het natuurlijk ook blijven verlangen en proberen. En dat jouw bewuste ontwikkeling, dagelijkse practice en includering van alles wat het leven je brengt, nodig is om tot ware bloei te komen in dit leven.

De beoefening is voortdurend. Voorbij onze voorkeuren van alledag. Om deze beoefening zo helder mogelijk te krijgen en aan te blijven scherpen heb je andere mensen/mannen nodig die de capaciteit en bereidheid hebben jou de benodigde 'feed-forward' te (blijven) geven, medestanders en -broeders op dit pad. 

In deze jaargroep geven we aandacht aan het creëren van een evolutionair broederschap, waarin je leert en blijft oefenen om als man volwassen relaties met andere mannen aan te gaan, er op gericht elkaar groot te maken in de levensgebieden die jij het op het spel wil zetten. Ook gaan we aan de slag met het (verder) verdiepen en/of precies maken van jouw pad van bewuste ontwikkeling en de (dagelijkse) beoefening/practice die daarbij ondersteunend is voor jou. 

We ontmoeten elkaar gedurende het jaar op 10 avonden (maandagen van 19.30 - 22.00 uur) op Landgoed Venwoude. 

Eens per jaar is er de mogelijkheid om in te stromen.

Naast de avonden maak je ook deel uit van een kleine intervisie-groep en een support-mailgroep waarin je met elkaar uitwisselt, support vraagt en ontvangt over het pad dat je gaat.

 

Voor wie

Voor iedereen die minimaal de training Initiatie ManZijn gevolgd heeft (en ook de Opening en/of Ontdekking) en verder wil groeien in de bedding en met behulp van een groep gecommitteerde mannen.

 

Wat levert het je op?

 • een focuspunt in je leven dat je zelf en met feed-forward van de groep vaststelt en steeds kunt blijven toetsen
 • een groep mannen die jou doorlopend ondersteunt en spiegelt
 • verdieping van je capaciteit feed-forward te geven en ontvangen
 • een eigen visie waaraan je je leert te 'branden'
 • handvatten om jouw dagelijkse beoefening helder te maken en gestalte te geven 
 • inzicht in wat relevant is én de uitdaging is voor mannen in deze tijd
 • meer mogelijkheden om jezelf in de wereld tot expressie te brengen

 

Wat gaan we doen?

Maandelijks komen we bij elkaar en gaan we aan de slag met de meest prangende issues waar we als mannen in deze tijd mee te maken hebben. Daarbij wordt gebruik gemaakt van lichaamswerk, ervaringsgerichte oefening(en), uitwisseling en coaching. Stap voor stap ervaar je aan den lijve de voortgang in het leerdoel dat je jezelf gesteld hebt.

 

Data

 • 1e avond: ma 16 sep 2019. Check de overige data via de knop 'aanmelden'.
 • De avonden duren telkens van 19.30 tot 22.00 uur, de ontvangst is vanaf 19.00 uur in de piramide op Landgoed Venwoude.

 

Leon Gras & Mauk Pieper

"Deze jaargroep is een prachtige uitdrukking van waar we voor staan bij de Levensschool, een doorlopende ontwikkeling mogelijk gemaakt doordat een groep mensen het helemaal met elkaar wil aangaan in een specifiek thema, in dit geval man-zijn in deze tijd. Met humor en compassie leren kijken naar wie we werkelijk zijn... verdiepend en verrijkend."

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
10 avonden (19.30 - 22.00 uur) verspreid over 10 maanden Voor iedereen die de training Initiatie ManZijn heeft gedaan 350 euro per jaar
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Pijlers