Opleiding Integraal Leiderschap

Masterclass Coaching

Je bent iemand die op basis van verworven persoonlijk leiderschap een factor is of wilt zijn in het veld van onze snel veranderende maatschappij. Je bent op zoek naar werkvormen om impact te genereren in een team of bij individuen.

Aanmelden
"De krachtige werking van de integrale manier van werken is inspirerend. Telkens wordt weer een ander aspect van ons mens-zijn in het licht gezet." "Andere mensen ontmoeten in hun verlangen met deze werkwijze impact te genereren geeft een gemeenschappelijke basis om te leren en elkaar te inspireren."

Coachtraject ten behoeve van Integraal-georiënteerde bewuste ontwikkeling

Hoe faciliteer en entameer je een proces van bewuste ontwikkeling, voorbij de automatische reactiemechanismen? Dit opdat mensen op pad gaan met waar waar het hen werkelijk om gaat?

Een masterclass voor jou wanneer je mensen in een langer traject wilt leren begeleiden.

Visie  

Hoewel iedere persoon uniek is, bestaat het pad van bewuste ontwikkeling uit een aantal ingrediënten die universeel zijn. Iedereen die het pad van bewuste ontwikkeling gaat, loopt aan tegen de manier waarop hij/zij geconditioneerd is. Dit drukt zich in een ieder uit als een aantal automatische reactiemechanismen. Wanneer die mechanismen ons leven onbewust blijven aansturen, zal ons vermogen om te kiezen nauwelijks van betekenis zijn: Het wordt een onbewuste herhaling van zetten.

De fysieke, emotionele, mentale en transmentale dimensies van het menselijke wezen, grijpen naadloos op elkaar in. Bewuste ontwikkeling veronderstelt dat op al deze niveaus ruimte gemaakt wordt voor iets nieuws, dat aangestuurd wordt door datgene wat wezenlijk is voor de persoon. Daartoe dienen deze dimensies afzonderlijk op een bewuste manier in ontwikkeling gebracht te worden. Zodat naar voren kan komen waar het de persoon in hart en ziel om gaat. Dat is het transmentale niveau voorbij dualistische overwegingen. Op dat niveau opent het hart zich voor een ‘weten’ en een visie, voortkomend uit het verlangen van het hart. Vervolgens kan hij het pad van zijn visie leren belopen. Bij bewuste ontwikkeling is het van belang dat dit niveau aangesproken wordt en op de voorgrond treedt, opdat al het andere erin ontvangen kan worden. Hoewel het transmentale niveau de ontvouwing van de mens vanuit een innerlijke intuïtie betreft, is het pas toegankelijk vanuit het ‘zijn’ en niet vanuit het denken. (Zie voor meer inhoud over dit niveau van Coaching >)

Deze masterclass reikt je de treden op het pad aan waarmee je naast iemand kunt gaan staan om zijn bewuste ontwikkeling gestalte te geven.

Hoe

De vraag waar we mee werken is: ‘Hoe maak ik mijn eigen leiderschap tot een factor in het leven van een ander?’ Niet door te pretenderen dat je het voor iemand op kunt lossen. Maar ook niet door jezelf aan de ander te onthouden. Je oefent om op een persoonlijke manier gestalte te geven aan de waarde van transformatie in de context van ‘wel zelf, maar niet alleen’. Je ontwikkelt het vermogen om op dat niveau relaties aan te gaan, voorbij je directe eigen belangen en om je hart te laten spreken ten behoeve van de ontwikkeling van mensen om je heen in werk en privé-leven. Je leert deze positie in relatie tot de ander als een context aan te bieden, opdat je ondersteunende lichaamsgerichte coaching-vaardigheden kunt benutten.

Voor wie

Mensen die een aantal coaching-vaardigheden tot hun beschikking hebben en daarmee lichaamsgericht kunnen werken.

De masterclass is sowieso geschikt voor mensen die op Venwoude eerder enige opleiding hebben gedaan:

 • Opleiding Trainer/Therapeut Emotioneel Lichaamswerk
 • KwikandO opleiding
 • Coachopleiding
 • Opleiding Integraal Leiderschap.
 • Integraal Facilitators Programma

Inhoud

Tijdens deze drie dagen komt – naast oefenen in een aantal technieken – aan bod:

 • Wat is het pad van bewuste ontwikkeling?
 • Hoe verhoudt de proceskant zich tot de kant van visie en ‘weten’?
 • Welke fases van deconditionering en herinformatie zijn daarin te onderscheiden?
 • Het proces van bewuste ontwikkeling beschouwen als een U-proces.
 • Welke 10 stappen kunnen onderscheiden worden?
 • Welke technieken horen bij welke stap?
 • Wat is het belang van lichaamsgerichte oefeningen om ruimte te maken in de fysieke conditionering?
 • Welke aspecten van emotie- en schaduwwerk zijn van belang?
 • Wat doe je op het niveau van ‘overtuigingen’?
 • Wat zijn de mogelijkheden om iemand bij zijn verlangen te brengen?

 

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
17, 18, 19 nov. Opleiding Integraal Leiderschap of vergelijkbaar ander traject. 693,30 euro
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Marijke Heetveld

Marijke Heetveld

Helderheid, mildheid en evenwicht

Alles onder ogen komen. Ik sta graag naast mensen, precies op het punt waar ze in hun leven zijn aangekomen, om…

Uitgebreide beschrijving van Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma.…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Binnen het curriculum 'Leiding over je Leven' geef ik de trainingen Opening en Fundament. Verder faciliteer ik het Vrouwenwerk binnen de Levensschool. Naast mijn werk…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Pijlers