Ontketening

Een verlies waar je maar niet overheen komt, een heftige gebeurtenis die je blijft achtervolgen, een ingrijpende verandering in je leven die maar niet wil wennen? Of de onderkenning dat je ondanks trainingen en therapie toch tegen een muur in jezelf blijft aanlopen? Dan is het wellicht tijd voor traumawerk.

Aanmelden
Bevrijd van glazen plafonds waar ik maar tegen aan bleef knallen. Van tanden op elkaar en toch hard brallen Niet meer alleen maar zoet. Het was groots! Jullie zitten in mijn hart. Ik heb de Ontketening ervaren als een reis van pijn naar heel zijn. Iets wat ik alleen maar durfde te dromen is gelukt. “Ik ben weer heel”. Ik heb het genoegen dat ik in de ontketening een cirkel rond mocht maken…

Van stagnatie naar doorbraak, een intensief meerdaags helingstraject

Bij het ontvangen van lastige gevoelens en diepe pijn, gaat soms plotseling een wonderlijk licht te schijnen. Dat is niet alleen de ervaring van mensen die diep schaduwwerk doen, zoals in de Ontketening wordt aangeboden. 

Ieder mens heeft van nature een grote afweer tegen pijn. Bij intens pijnlijke gebeurtenissen, kun je soms ervaren dat je onverwacht toegang hebt tot een bron van grote helderheid, helende liefde, inspiratie en kracht. Maar meestal is je afweer zo groot dat dit niet het geval is. Je hebt wel even ‘licht’ gezien, maar je ego, dat toch al op hoge toeren draait, zorgt er wel voor dat die kier in je afweersysteem weer snel gedicht wordt. En zo gaat je leven door, met diep in jezelf weggestopte de onverwerkte pijn, maar ook met dat opgesloten licht.

In de Ontketening laat je in een veilige bedding die afweer laagje voor laagje smelten, totdat je ten slotte in vol bewustzijn weer oog in oog staat met je diepe pijn, maar ook met dat helende licht. Vanaf dat moment komt je heling in een ander daglicht te staan. Je weet dat je een bron bij je hebt waardoor je het aan kunt.

Daarna doe je oefeningen om de ervaren heling te ankeren en bepaalde overtuigingen los te laten die je inmiddels over jezelf, de ander en je leven in het algemeen gevormd hebt.

De losse terugkomdag na de driedaagse, richt zich op integratie en reikt een kader aan waarin al je ervaringen duurzaam op hun plek kunnen vallen. Ook besteden we daarin veel aandacht aan de integratie van je inzichten in je dagelijks leven. 

Voor wie?

 • voor mensen die de Opening het Fundament of de Centaur hebben gedaan en merken dat onderliggende heftige schaduwzijden blijven opspelen. 
 • voor mensen met voldoende ervaring met lichaamswerk en katharsis, ter beoordeling van de trainer na een intakegesprek
 • voor mensen die ondanks trainingen en therapie nog altijd last hebben van lastige gebeurtenissen uit hun leven
 • voor mensen die voelen dat ze toe zijn aan een doorbraak in hun persoonlijke groei en bereid zijn hun schaduw in willen duiken om deze te integreren en er nieuwe energie uit te halen

Meer weten? Kom naar de Info-avond Ontketening.

Wat levert het je op?

 • meer energie en levenslust
 • diepe ontspanning en bevrijding
 • een doorbraak in je persoonlijke ontwikkeling en niveau van bewustzijn

Wat gaan we doen?

We werken met lichaamswerk, meditatie, ademwerk en trauma-werk uit vanuit verschillende invalshoeken. (Somatic Experience, Integral Somatic Psychotherapy, Bodynamic Institute, Re Attach.)

Data

 • Vr 17 april 2020 10.00 - Zo19 april 2020 17.00 uur
 • Terugkomdag wo 27 mei 2020 - 10.00 - 17.30 uur

Anmelden

Meld je minimaal 3 weken van tevoren aan, zodat we alle administratieve zaken voor je op orde kunnen maken.
Wil je later boeken, stuur dan een mail naar de trainer.

Mauk Pieper

"Traumawerk heeft een speciale plek in mijn hart. Niet alleen in de Ontketening maar ook in de overige intensievere trainingen binnen de Venwoude Levensschool zit altijd wel een vorm van traumawerk verweven. Omdat traumawerk altijd weer zo’n enorme bijdrage blijkt te zijn voor iemands bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei. Het is altijd weer diep ontroerend om te zien hoe mensen hun grootste ellende weten om te zetten in een diepe drijfveer om zichzelf en hun leven tot bloei te brengen."

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
3 dagen en 1 terugkomdag ledereen met ervaring met lichaamswerk Part. 895 euro. Boek minimaal 3 weken van tevoren.
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma.…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Heleen Hulscher

Heleen Hulscher

Acceptatie, zelfinzicht en zachtheid

Met heel je hart en aandacht durven kijken naar en toe-eigenen van wat zich in jouw leven heeft afgespeeld en…

Uitgebreide beschrijving van Heleen Hulscher

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.