Opening

Opening

De unieke bijdrage die je bent voluit leven.
Krijg oor voor de roep van je hart. Krijg oog voor nieuwe mogelijkheden in jezelf en in je leven. Ontwikkel je bewust voor jezelf, de mensen om je heen, de wereld. Krijg zicht op je volgende stappen. En vat moed om die te gaan zetten.

"De Opening heeft mij inzichten gegeven die uitstijgen boven het rationele niveau. Begrijpen deed ik het al, maar in dit weekend heb ik het ook voor 100% gevoeld." "De Opening is voor mij precies geweest wat het beloofde: een opening. Ik heb ontdekt dat ik mezelf vertrouw en van mezelf hou, inclusief al mijn irritante eigenschappen. Nu kan ik gewoon worden wie ik ben."

Tot onze spijt bieden we op dit moment de training de Opening (waarin expressie, beweging en geluid maken belangrijke werkvormen zijn) niet aan. Ons standpunt is dat we de training nu niet kunnen geven in de kwaliteit en veiligheid die we graag willen bieden. Dit gezien de huidige ontwikkelingen m.b.t. Corona en daarmee de kans dat in de Opening het virus verspreid zou kunnen worden. 

Als Levensschool willen we uiteraard niet bijdragen aan een mogelijk verdere verspreiding van het Corona-virus.

Wil je graag deelnemen aan de Opening, stuur ons dan een mail, dan zetten we je op de (wacht)lijst en krijg je bericht zodra we weten dat de Opening weer gegeven gaat worden. Plek komt beschikbaar in volgorde van inschrijfdatum.

 

Echt luisteren naar jezelf...

Een intensieve, ervaringsgerichte verkenningstocht, waarin je op zoek gaat naar wat jij ten diepste wilt. Een (aard)verschuiving in je oriëntatie: je gaat je meningen en overtuigingen doorzien en leert weer luisteren naar je lichaam, je emoties, je gevoel, je intuïtie.

Je ervaart een leven in verbinding in plaats van een leven in afgescheidenheid en wat dat voor een effect heeft.

Een doorbraak in je energie: wat vastzit, komt in beweging. En een opening van je hart, zodat je dieper in contact komt met jezelf en de mensen om je heen.

 

...en openstaan voor anderen

Met als landkaart een integrale visie op menselijke ontwikkeling, die je helpt herkennen waar je vandaan komt, waar je staat, wat jouw potentie is, wat jij voor anderen betekent. Zo krijg je zicht op je volgende stappen, op jouw unieke levensweg.

In een veilige bedding, zorgvuldig begeleid en ondersteund door zeer ervaren trainers en een zeer betrokken team van assistenten.

Ook je verblijf wordt met veel liefde verzorgd, op het prachtige landgoed Venwoude in de bossen bij Lage Vuursche.

 

Dat is de Opening. Durf je erin te stappen?

 

Wat levert het je op?

 • nieuwe inspiratie en levenslust
 • een nieuwe context voor je leven
 • meer contact met je emoties en je gevoel
 • meer vertrouwen in je eigen weten en innerlijke kracht
 • meer inzicht in jezelf en in wat echt belangrijk is voor jou
 • meer openheid naar andere mensen
 • verdieping van het contact met jezelf en de mensen om je heen
 • problemen zien als uitdagingen en kansen
 • bewust de weg van het leven bewandelen
 • meer leven in plaats van overleven
 • een mens te worden die in praktijk leeft waar je hart naar verlangt

 

Voor wie?

 • Als je jezelf wilt leren kennen en kiest voor bewuste ontwikkeling
 • Als je op een kruispunt staat in je leven en meer helderheid wilt
 • Als je wilt ontdekken dat er meer in het leven zit
 • Als je het contact met je gevoel kwijt bent
 • Als je meer en dieper contact met andere mensen wilt
 • Als je nog niet eerder een weekend bewuste ontwikkeling hebt gedaan
 • Als je al veel trainingen hebt gedaan, maar je weg nog niet gevonden hebt
 • Als je een verdiepingsslag wilt maken in je ontwikkeling en je wilt laten verrassen door wat het curriculum van de Venwoude Levensschool jou te bieden heeft
 • Als je van betekenis wilt zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen, de wereld

 

Wat gaan we doen?

De Opening bestaat uit een uitgekiende combinatie van oefeningen Emotioneel Lichaamswerk, Integral Life Practice, Ademwerk, Meditatie, theorie, deelrondes en coaching. Oefenen en onderzoeken hoe met jezelf om te gaan, zodat je potentie, je authentieke verlangen, wie jij ten diepste bent optimaal geleefd kan worden. De twee terugkomavonden helpen je om je ervaringen verder te verwerken en een plek te geven in je leven.

 

Meer informatie?

Voor elke nieuwe Opening is een informatie avond. Als je wil, kun je hier de sfeer proeven en zelf ervaren of de visie en aanpak van de Opening je aanspreken. Aanmelden voor de info-avond. Je kunt je natuurlijk ook zonder deelname aan de informatie avond aanmelden voor de Opening.

 

Boek

Je krijgt in de Opening een boekje met achtergrondmateriaal. Dit boekje is een algemeen introductie om je bewuste ontwikkeling ter hand te nemen. 

Bewust je potentieel ontwikkelen 
Voor jezelf, de ander en de wereld om je heen

Open je voor de kracht van je emoties. Doorzie je vastgeroeste overtuigingen. Luister naar de wijsheid van je lichaam en eer de verlangens van je hart.
De Venwoude Levensschool geeft workshops, trainingen en opleidingen op het gebied van integrale bewustzijnsontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Dit boekje beschrijft onderwerpen die aan de orde komen in de Opening, de driedaagse basistraining van de Levensschool. Daarmee is het ook een korte introductie op het werk van de Venwoude Levensschool
Los bestellen?
Prijs: € 12,50 exclusief verzendkosten

Mail naar info@venwoudelevensschool.nl

 

Leon Gras

"Veel deelnemers ervaren de Opening als een doorbraak, en als een groot cadeau. Een cadeau waar je je hele leven mee bezig bent om via onderzoek en oefening de unieke bijdrage die jij bent zich in vol bewustzijn te laten ontvouwen. Na vele jaren ervaring met persoonlijke groei en transformatie weten we dat het pad van bewuste ontwikkeling bewandelen een daad van moed is. Een stap in het onbekende, voorbij aan wat je in je opvoeding en van de cultuur hebt meegekregen, voorbij wat je denkt te weten. Niet langer meer overleven, maar leven. Ontdekken dat jouw leven impact heeft voor de mensen om je heen, voor de wereld. We houden de dingen graag simpel. Mooie theorieën kunnen je inspireren, inzicht is nuttig, maar de praktijk is jouw leven. En daarin staan we graag naast je, met mildheid, humor en respect.”

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
3 dagen en 2 avonden ledereen 695 euro
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Pijlers