Opleiding Integraal Leiderschap

Opleiding Integraal Leiderschap

Voor een ieder die zichzelf dieper wil leren kennen en wil geven aan zichzelf, de ander en de wereld. Wat het Fundament is voor mensen die de Opening gedaan hebben is deze Opleiding voor mensen die de Centaur gedaan hebben.

Aanmelden
“Door de combinatie van lichaamswerk en evolutionaire mystiek brengt Mauk persoonlijke groei op een heel ander niveau." "Mauk is scherp met compassie en laat je daardoor niet makkelijk wegkomen met eenvoudige oplossingen maar creëert diepgaande nieuwe inzichten die je leven veranderen."

Persoonlijk leiderschap 

Het doel van de opleiding is om een persoonlijk leiderschap te verwerven dat geschikt is voor deze tijd. Elke tijd vereist een bepaald leiderschap. Ghandi’s oproep wordt steeds relevanter: Be the change you want to see in the world. Het gaat steeds meer om wie jij bent in alles waar je mee te maken hebt en waar jij aan wilt geven.

Kenmerken van deze tijd

In onze postmoderne cultuur zijn alle manieren van kijken en opereren vrijgekomen. We komen ook als samenleving steeds meer aan,  in het besef dat we deze vrijheid tot een tot een bijdrage aan onszelf, de ander en de wereld gemaakt mag worden. Pragmatisch en tegelijkertijd opbouwend en gebaseerd op waardes die we belangrijk vinden. Daarom heet dit volgende niveau van ontwikkeling in onze cultuur ook wel post-postmodern of 'Integraal'. Daarbij gaat het om een integrale ontwikkeling van onszelf, waar 'vrij zijn van de dingen' de beste positie is om 'vrij te opereren in de dingen'. 

Integraal Leiderschap

Wat voor persoonlijk leiderschap past daarbij? Dat wordt Integraal Leiderschap genoemd. Zoals er ook een modern leiderschap was dat geschikt was voor de moderne tijd.
Bij de Levensschool noemen we het ‘Leiding Over je Leven’: Een persoonlijk leiderschap waarbij je jezelf fysiek, emotioneel, mentaal en trans-mentaal leert begeleiden, ten behoeve van jezelf, de ander en de wereld. ‘Be the Change you want to see in the world’ betekent dan dat je van moment tot moment in visie leeft. Dit vanuit een bewuste intuïtie vanuit de bron die je bent. Een meesterschap over jezelf en je leven om een bijdrage te kunnen zijn. 

Karakter van de opleiding

Wie ben ik?
De opleiding is zijnsgericht. Dat betekent onder andere dat we er van uitgaan dat degene die jij in wezen bent, er altijd is. Dat je daarmee kunt samenvallen en dat je vanuit die plek ook ervaart en weet dat je heel en compleet bent. Van daaruit gekeken ziet wie je geworden bent er heel anders uit dan vanuit je afgescheiden zelf. 

Waarvoor ben ik hier?
De opleiding hanteert een evolutionaire of ontwikkelingsgerichte kijk op je mens-zijn.
Dat betekent onder andere dat je onderkent dat jij en de wereld om je heen voortdurend in ontwikkeling zijn. En dat het mogelijk is vanuit de juiste kijk op jezelf, je ontwikkeling en je omgeving, bij te dragen aan kwaliteit van leven. Het gaat hier niet om ‘helpen’, ‘redden’, ‘verbeteren’, ‘controleren’ etc. Het is een positie waarin je vanuit een liefdevol ‘ja’ in mogelijkheden leeft, gevend bent en het resultaat kunt ontvangen zoals het zich aandient.  

Wie ben ik geworden?
De opleiding adresseert de persoonlijke kant van wie jij bent: wie je geworden bent door hoe je leven gelopen is en hoe je daarmee bewust en onbewust bent omgegaan. 
Je onderzoekt wie je geworden bent en de potentie van je ontwikkeling per ontwikkelingslijn: Fysiek (Chakra1), gevoelsmatig (Chakra 2), emotioneel (Chakra 3), sensitiviteit/verlangen (Chakra 4) communicatie (Chakra 5), mentaal, denken (Chakra 6.), transmentaal, intuïtie, visie, overgave aan je call (Chakra 7.)

Ontwikkelingslijn van het ‘zelf’
De ontwikkelingslijn van het ‘zelf’ krijgt veel aandacht; je neemt jezelf immers in alles mee. Je onderzoekt daartoe je beperkende karakterstructuren. Je bekijkt bijvoorbeeld per ontwikkelingsfase die je doorgemaakt hebt, je allergieën en gehechtheden.

Je aan elkaar ontwikkelen
Je neemt het Integrale Denken tot je opdat jij ook jezelf vanuit wijsheid en de Dharma weet te begeleiden. Daarin staan de Teachers en je medestudenten je in deze zeer krachtige supportgroep volledig achter je.

Voor wie?

De Opleiding Integraal Leiderschap is voor mensen die de Centaur of een gelijkwaardig voortraject hebben gedaan. Wat het Fundament is voor mensen die de Opening gedaan hebben is de Opleiding Integraal Leiderschap voor mensen die de Centaur gedaan hebben.
Deze opleiding is voor mensen die op basis van bewuste ontwikkeling van betekenis willen zijn. Hij is in het bijzonder waardevol voor mensen die veel tussen en met mensen werken. Bijvoorbeeld personeelsfunctionarissen, professionals in het onderwijs, teamleiders, managers, coaches, leraren, mensen die in de zorg werken en therapeuten.
Meer weten? Kom naar een van de Info-avonden > 

Toegangsvoorwaarden

Het curriculum Opening, Fundament, en Centaur van de Venwoude Levensschool is geen absolute voorwaarde. Wel blijkt in de praktijk dat ons curriculum een zeer krachtige voorbereiding is om het maximale uit de opleiding te halen.
Inhoud per blok >    
Gespreide betaling mogelijk >

Data 2019 – 2020

Blok 1: 22 – 24 nov 2019
TKD 1: do 23 jan 2020
Blok 2: 5 – 8 mrt 2020
TKD 2: do 7 mei 2020
Blok 3: 26 – 28 juni 2020
TKD 3: do 17 sept 2020

Aanmelden

Meld je minimaal 3 weken van tevoren aan, zodat we alle administratieve zaken voor je op orde kunnen maken.
Wil je later boeken, stuur dan een mail naar de trainer.

Info-avonden

Mauk Pieper

'De Opleiding Integraal Leiderschap is voor mij absoluut de kroon op het werk van de Venwoude Levensschool. Je doorloopt het hele proces van je menselijke, psychodynamische ontwikkeling van beneden naar boven, van aarde tot kosmos, gekoppeld aan de chakra’s. Tegelijkertijd werk je van boven naar beneden, door vanuit je visie te gaan leven.

In feite zetten studenten bij ons hun leiderschap neer voorbij hun directe eigenbelang. Het is geen kwestie van uitvoeren wat je al weet, maar van een factor zijn, door in het mysterie te stappen.'

Pauline Botden

'Mooi om weer te mogen samenwerken na alles wat we hebben mogen verwerven de afgelopen jaren. Dit is echt de kroon op het werk van de Venwoude Levensschool, waarin emotiewerk, dat me zo aan het hart gaat werkelijk iets mag betekenen voor hoe je vanuit wijsheid in je leven staat.'

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
3 dagen, 1 dag, 4 dagen, 1 dag, 3 dagen, 1 dag Opening & Fundament, Centaur of vergelijkbaar ander traject. EUR 2995,00. Boek minimaal 3 weken van te voren.
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

  • images
  • images
Wordt gegeven door
Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma.…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Pauline Botden

Pauline Botden

Toewijding, compassie en humor

De waarheid van je hart leren kennen en leven, voor jezelf, de ander en de wereld, is zowel de drive…

Uitgebreide beschrijving van Pauline Botden

Pijlers