Opleiding Integraal Leiderschap

Opleiding Integraal Leiderschap

Je bent een uniek individu. En op een dieper niveau ben je ook één met het leven en de wereld. Het besef van die paradox is een basisvoorwaarde voor de leiderschapskwaliteiten die nodig zijn voor deze tijd. Door je hierdoor in je hart te laten raken, kun je jouw unieke vermogens leren inzetten voor de harmonieuze ontplooiing van jezelf de ander en de wereld om je heen.

Aanmelden
“Door de combinatie van lichaamswerk en evolutionaire mystiek brengt Mauk persoonlijke groei op een heel ander niveau." "Mauk is scherp met compassie en laat je daardoor niet makkelijk wegkomen met eenvoudige oplossingen maar creëert diepgaande nieuwe inzichten die je leven veranderen."

Intensief groeitraject voor professionals die met mensen werken

In dit intensieve traject van een jaar ligt de focus op je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. De opleiding is zowel ontwikkelingsgericht als zijnsgeoriënteerd. Je neemt je persoonlijke opereren in het dagelijkse leven bewust ter hand en je richt je tevens op de zijnsdimensie van je bestaan. Zo kunnen beide dimensies elkaar gaan versterken en uitmonden in leiderschapskwaliteiten die passen bij de unieke expressie van het leven die jij bent.

Voor wie?

 • als je van betekenis wilt zijn voor jezelf, anderen en de wereld
 • als je anderen wilt inspireren, zowel privé als via je werk
 • voor iedereen die anderen bijstaat in hun ontwikkeling als mens: coaches, therapeuten, professionals in het onderwijs, personeelsbeleid, teamleiders, managers etcetera

Wat gaan we doen?

 • Aan de ontwikkelingskant werk je aan ontwikkelingslijnen als lichaamsbewustzijn, emotiebewustzijn, je relaties met anderen, cognitief inzicht, innerlijke waarden, moreel besef en spiritualiteit.
 • Aan de zijnskant leer je jezelf te openen voor 'staten van zijn' als compassie en vormloze helderheid. Je leert luisteren naar de signalen van je hart, die je vertaalt naar zaken waar je hart naar uitgaat en die je vervullen: jouw gedurfde visie voor een gedroomde nieuwe werkelijkheid. Zowel voor je dagelijkse leven dichtbij huis, als je verbondenheid met de grotere context waarin je leeft.

Meer Inhoud opleiding algemeen >
Inhoud per blok >    
Gespreide betaling mogelijk >

Het team

Het team bestaat uit alle trainers van de Venwoude Levensschool: Mauk Pieper, Marijke Heetveld, Leon Gras en Anne Karen Bakker. De supervisie ligt bij Mauk Pieper, architect van de Opleiding en van het curriculum van de Venwoude Levensschool en Marijke Heetveld vanuit haar jarenlange ervaring als eindverantwoordelijke bij de Opleiding tot Trainer Emotioneel Lichaamswerk.

Toelatingsvoorwaarden

 • Je hebt de trainingen de Opening, het Fundament en de Centaur gedaan.
 • Of je hebt een gelijkwaardig opleidingstraject achter de rug. Dit wordt vastgesteld in een intakegesprek met een van de begleiders.
 • Je hebt contact gehad met een van de opleiders over je beoogde deelname.
 • Je beheerst de Engelse taal passief en bent in staat een werkstuk te schrijven op basis van ervaringsgerichte expertise en opgedane kennis uit literatuur en ander materiaal.


Introductieavonden

Mauk Pieper

'De Opleiding Integraal Leiderschap is voor mij absoluut de kroon op het werk van de Venwoude Levensschool. Je doorloopt het hele proces van je menselijke, psychodynamische ontwikkeling van beneden naar boven, van aarde tot kosmos, gekoppeld aan de chakra’s. Tegelijkertijd werk je van boven naar beneden, door vanuit je visie te gaan leven.

In feite zetten studenten bij ons hun leiderschap neer voorbij hun directe eigenbelang. Het is geen kwestie van uitvoeren wat je al weet, maar van een factor zijn, door in het mysterie te stappen. Daarbij zitten studenten precies aan de rand van hoe wij als opleiders zelf in het leven staan.'

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
6 blokken van 3 dagen verdeeld over 2017 Opening & Fundament, Centaur of vergelijkbaar ander traject. 3950 euro
Data Eerste Jaar:
 
Blok 1. 25 - 27 jan
Blok 2. 8 - 10 mrt
Blok 3. 3 - 5 mei
Blok 4. 21 - 23 juni
Blok 5. 27 - 29 sept
Blok 6. 22 - 24 nov
 
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Venwoude Levensschool ben ik verantwoordelijk voor het relatie- en mannenwerk. Ik ben mede-ontwikkelaar en trainer van de jaarlijkse…

Uitgebreide beschrijving van Leon Gras

Marijke Heetveld

Marijke Heetveld

Helderheid, mildheid en evenwicht

Je hart leren openen, en dan je hart volgen. Om daarin naast mensen te staan, precies op het punt waar ze…

Uitgebreide beschrijving van Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur en de Opleiding Integraal Leiderschap. Ook ben…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Anne Karen Bakker

Anne Karen Bakker

Levensvreugde, energie en moed

Leiding nemen over je leven, vanuit je hart, precies hoe het klopt voor jou, dat is waar ik mensen graag toe…

Uitgebreide beschrijving van Anne Karen Bakker

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.