Partnerprogramma

Het partnerprogramma is een leerweg om vanuit je integraal leiderschap naast mensen te staan. Je geeft jezelf het ontwikkelingspad van partner, waarbij je naast mensen staat in hun bewuste ontwikkeling. Als partner opereer je binnen de paradox, dat je enerzijds capabel bent en anderzijds iets aan het leren bent.

Aanmelden

Het hogere doel

Het partnerprogramma heeft een eigen hoger doel (purpose) binnen de missie en visie van de Venwoude Levensschool:

Van waarde zijn voor de ontwikkeling en transformatie van deelnemers van de Venwoude Levensschool en de transformatie van mens-zijn.

Onderwijs

De Venwoude Levensschool heeft, om haar missie en visie te vervullen, de taak om goed onderwijs te verzorgen op het gebied van kwaliteit van mens-zijn op het integrale niveau van bewustzijn. Dat wordt gedaan vanuit de integrale visie met de daarbij behorende integrale werkwijze. 
Dit is een niveau van bewustzijn dat de perspectieven die tot nu toe in de evolutie van mens-zijn zijn ontstaan overstijgt en omvat.

Dit stelt mensen potentieel in staat om in ‘flexflow’ te opereren op alle domeinen van hun leven in de complexiteit van de postmoderne situatie van de huidige mens.

Belichaming als voorwaarde om te geven

Om het geleerde te kunnen manifesteren en te kunnen gaan geven, wordt grote nadruk gelegd op de belichaming.

Bij het assisteren is ‘Leiding over je Leven’ nemen, op basis van de integrale benadering het pad dat je loopt. Van daaruit is de assistent een factor in het leven van een medemens.

We zouden hier kunnen spreken van ‘beroepseer’, ware het niet dat het geen beroep is, maar een oriëntatie om voorbij het ego met gevoel in visie te leven.
Om te assisteren is het een voorwaarde dat er een win-win-relatie bestaat tussen je eigen ontwikkeling en de aspiratie om van waarde te zijn voor de transformatie van deelnemers. 

Je geeft jezelf het ontwikkelingspad van assistent, waarbij je naast mensen staat in hun bewuste ontwikkeling. Als assistent opereer je binnen de paradox, dat je enerzijds capabel bent en anderzijds iets aan het leren bent.

Het niveau van 'leiding over je leven' en daarin naast mensen staan, alsook de aspiratie daarbinnen, is voor iedereen anders. In het partner-programma ontdek je de mogelijkheden om je hierin te ontwikkelen.

Voor wie?

Het partnerprogramma is een leerweg om vanuit je integraal leiderschap naast mensen te staan op de verschillende niveaus die zich daarin bij mensen kunnen ontvouwen.

Deelnemers aan het partnerprogramma plaatsen zich in het 'Ontwikkelingsmodel op het Pad van Individualiteit in Verbondenheid' en staan open voor suggesties van medestudenten, als ook van een facilitator, om voor de volgende stap van hun ontwikkeling een bepaald onderdeel van het curriculum te volgen.

Vanuit onze visie inspireren mensen vanuit een zo hoog mogelijke kwaliteit van mens-zijn. Onszelf ‘geven’ met ons bewustzijn, op een manier waarop we onze omgeving beïnvloeden, is ons onderzoek en onze oefening in ‘Inspirerend Zijn'.

De opzet

 • Bijeenkomsten
  Er zijn jaarlijks drie bijeenkomsten waarbij je in principe aanwezig bent. 
 • Vieren
  We vieren op de eerste plaats dat wij samen de School zijn en onze liefde voor bewuste ontwikkeling delen, met elkaar en met de cursisten.
 • Supervisie en Intervisie
  Er vindt intervisie en supervisie plaats op het ontwikkelingspad van assisteren in de context van het ontwikkelingsmodel.

Het team

Het team bestaat uit supervisoren van de Venwoude Levensschool: Mauk Pieper, Marijke Heetveld, en Pauline Botden

Toelatingsvoorwaarden

 • Je hebt minimaal trainingen gedaan t/m het Fundament.
 • Je hebt de aspiratie om als medemens naast de cursist te staan, vanuit dat je ervoor staat dat mensen zich bewust mogen ontwikkelen naar volgende stadia van menselijke ontwikkeling.

Marijke, Mauk en Pauline

Voor ons als facilitators is het een continue uitdaging om kwaliteitsvol naast mensen te staan die kiezen voor bewuste ontwikkeling. Via het partnerprogramma kunnen mensen zich ontwikkelen naar een gewenst niveau van begeleiden, c.q. naast mensen te staan. Op die manier waarborgen we samen met de deelnemers het kwaliteitsniveau waar de Venwoude Levensschool voor staat.

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
3 losse dagen Voor iedereen die minimaal Fundament heeft afgerond 150 euro
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Marijke Heetveld

Marijke Heetveld

Helderheid, mildheid en evenwicht

Je hart leren openen, en dan je hart volgen. Om daarin naast mensen te staan, precies op het punt waar ze…

Uitgebreide beschrijving van Marijke Heetveld

Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur en de Opleiding Integraal Leiderschap. Ook ben…

Uitgebreide beschrijving van Mauk Pieper

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.