Verruiming

Werkelijk ontspannen is nergens anders zijn en hoeven zijn dan waar je op dit moment bent. Onder ogen zien en aanvaarden van wat er zich in je afspeelt en wie je bent geworden zonder anders te willen zijn of het anders te willen maken, te vechten of te vluchten, ontspant op een diep niveau. Het maakt mogelijk dat gebeurtenissen en ervaringen doorleefd en losgelaten kunnen worden, pijn kan helen en het opent de ruimte waar je kunt gaan ervaren dat je meer bent dan je gedachten en gevoelens

Aanmelden

Verruiming Online

“Op adem komen”, “een lange adem hebben”, “ergens ademloos van zijn”…..deze uitdrukkingen laten zien dat de adem iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. Je adem is je hele leven bij je en gebeurt als vanzelf en reageert ook als vanzelf op indrukken en prikkels van buitenaf. Bijvoorbeeld als je schrikt van een hard geluid dan stokt je adem even. Maar ook langdurig aanwezige spanning beïnvloedt je adembeweging. Door je adem bewust te gaan ervaren, kun je ook jezelf meer bewust gaan ervaren en ontdek je wie je bent en bent geworden.

De Verruiming wordt tijdelijk online aangeboden totdat het weer mogelijk is om de Verruiming live in de trainingszaal te geven.

Zelfonderzoek door ademwerk

Tijdens deze training word je uitgenodigd tot zelfonderzoek aan de hand van de intensief verbonden ademhaling. Je oefent om aanwezig te blijven bij sensaties en gevoelens. Herinneringen, emotionele ladingen en onverwerkte gebeurtenissen die je hebt en die je in de weg staan om verder te groeien en om Ja te zeggen tegen je leven kunnen in je bewustzijn komen. Hierdoor vindt verwerking, heling en ontspanning plaats. 

Schaduwwerk

Het bewust onder ogen zien en het liefdevol omarmen van wat in je onbewuste is opgeslagen, geeft je de mogelijkheid deze delen van jezelf weer te integreren. Hierdoor worden ze ontdaan van de kracht die ze hebben maar waar je geen zeggenschap over hebt. Het doen van schaduwwerk werkt bevrijdend en brengt je weer in contact met je unieke potentie en levensstroom. Dat wat je verwerkt en heelt in jezelf, doe je voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. 

Wat levert het je op?

 • ontspanning op verschillende nivo’s (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel)
 • acceptatie van wie en wat je bent geworden
 • verwerking en heling
 • meer ruimte en vitaliteit
 • meer contact met je gevoel en intuïtie
 • zelfinzicht
 • een oefening in gewaar-zijn en aanwezig zijn

Voor wie?

 • voor wie wil kennismaken met het gedachtegoed van de Levensschool en de kracht van ademwerk
 • Als je merkt dat thema’s terug blijven komen en je belemmeren om te doen wat je graag zou willen en je graag wil onderzoeken wat daar onder ligt.
 • Als aanvulling naast andere trainingen om vanuit ontspanning en zachtheid jezelf te onderzoeken en te ontwikkelen.

Wat gaan we doen?

In deze training staat jouw binnenwereld centraal. Lichaamswerk en de aangereikte ademtechniek zijn de onderdelen die je op deze dag ondersteunen om je helemaal te openen voor alles wat er in je leeft. Daarnaast zullen theorie, context, deelrondes en coaching onderdeel uit maken van deze dag.

 

 

Praktisch

Tijd Deelname Kosten
9.30 - 13.00 (binnenloop vanaf 9.25u) Voor iedereen 55 euro
Aanmelden
Verblijf

Kom je voor een avond, een dag of een meerdaagse training, je bent altijd van harte welkom op Landgoed Venwoude, een prachtig stiltegebied in het hart van Nederland.

 • images
 • images
Wordt gegeven door
Heleen Hulscher

Heleen Hulscher

Acceptatie, zelfinzicht en zachtheid

Met heel je hart en aandacht durven kijken naar en toe-eigenen van wat zich in jouw leven heeft afgespeeld en…

Uitgebreide beschrijving van Heleen Hulscher

Pijlers