FAQ

Op deze FAQ pagina vind je de meest gestelde vragen.
We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Staat jouw vraag hier niet bij, aarzel dan niet ons te mailen via info@venwoudelevensschool.nl. We zullen je dan zo snel mogelijk antwoorden.

Is dit iets voor mij?

Hoe weet ik welke training het beste bij mij past?

Onze basistraining is de Opening, bestaand uit een driedaags blok en twee terugkomavonden. Verder kun je het beste zelf beoordelen en voelen wat en wie jou aanspreekt. De info-avonden die voor elke pijler worden gegeven zijn een goede mogelijkheid om kennis te maken met de trainers en het werk van de Venwoude Levensschool. Je kunt ook een van de trainers persoonlijk bellen of mailen voor een gesprek of afspraak.

Ik heb elders al veel aan persoonlijke groei gedaan. Moet ik eerst de Opening doen voordat ik de Centaur of de Opleiding kan doen?

De Opening is de basistraining van ons curriculum en de toegangspoort tot al onze trainingen. De Opening is een krachtige introductie op ons werk. Ook als je al meer gedaan hebt is de Opening een waardevolle bijdrage aan je ontwikkeling. De Opening is tevens een wederzijdse kennismaking voordat we verder met elkaar de diepte in gaan in vervolgtrainingen.
De Opening is erop gericht om nieuwe mogelijkheden in jezelf aan te boren, vanuit het punt waar je nu staat. In die zin maakt het niet uit wat je allemaal al ‘gedaan’ hebt. 
Na de Opening heb je aan den lijve ondervonden wie we zijn en waar we voor staan, en kun je een goede afweging maken om je weg al dan niet binnen de Venwoude Levensschool te vervolgen.

Ik gebruik medicijnen. Is dat een bezwaar?

Op het aanmeldformulier vul je vragen in over je fysieke en geestelijke gezondheid, medicijngebruik (bv antidepressiva, antipsychotica of andere psychopharmaca), drugsgebruik, enzovoort. In principe hoeft het gebruik van medicijnen deelname aan een training niet in de weg te staan, het is echter wel belangrijk dat de betreffende trainer er weet van heeft. Mocht er sprake zijn van een mogelijke contra-indicatie, dan neemt de trainer hierover contact met je op.

Ik zit in een burnout. Kan ik zo’n training dan wel aan?

Over het algemeen is een burnout juist een heel gunstig moment om de Opening en het Fundament te gaan doen. De noodzaak van verandering is je nu immers wel duidelijk. Een burnout vraagt veel precisie op weg naar herstel. Naast dat je naar je lichaam leert luisteren in onze trainingen, krijg je zicht op je overlevings-mechanismen en kun je in jouw tempo keuzes maken voor je herstel en je volgende stappen.

 

Wat is dit voor club?

Wat is de Levensschool?

De Levensschool is opgericht door vijf trainers/coaches, die met elkaar het pad van bewuste ontwikkeling bewandelen en een bijdrage willen zijn aan de persoonlijke groei van anderen via groepstrainingen en individuele begeleiding. Meer info op de pagina Over Ons.

Wat is jullie visie en werkwijze?

Onze Uitgangspunten in het kort:

 • integrale visie: zowel ontwikkelingsgericht als zijnsgeoriënteerd
 • integrale werkwijze: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel
 • Een verschuiving van uiterlijke naar innerlijke oriëntatie
 • Zelfonderzoek: niets voor zoete koek aannemen maar zelf ervaren
 • Belichaamde ervaring: pas als iets voelbaar is in je lichaam, hoe subtiel ook, is het verankerd in je wezen
 • Toepassing in je eigen leven: alleen door toepassing bewijzen (al dan niet theoretische) inzichten, teachings en inspiratie hun waarde
 • Individualiteit in verbondenheid: jezelf herkennen als uniek individu én als sociaal wezen binnen een groter geheel
 • Onderlinge ondersteuning: je doet je persoonlijke groei wel zelf, maar niet alleen
 • Doorgaande ondersteuning: persoonlijke groei is meer dan kortstondige, bevrijdende doorbraken en vergt tijd en aandacht
 • De mens als een mysterie: weten wie je echt bent en hoe je wezen zich gaat ontvouwen is niet te controleren, maar je kunt het wel bevorderen
 • Een grotere, evolutionaire context: je persoonlijke groei als bijdrage aan de mensen en wereld om je heen

Meer over onze Visie en Werkwijze op de pagina Over Ons 

Wat is de opleiding en achtergrond van de trainers?

Die is heel divers. Wat al onze trainers gemeen hebben, is hun jarenlange, diepgaande ervaring met lichaamswerk, emotiewerk, ademwerk, groepswerk, visiewerk en traumawerk. Zij zijn voortdurend in ontwikkeling, laten zich superviseren, scholen zich bij en bezoeken leraren in binnen en buitenland. Zij allen praktiseren de integrale werkwijze waarbij ‘zijn’ en ‘worden’ ook te benoemen als ‘ontwaken’ en ‘groeien’ elkaar bevorderen. Meer info over elke trainer vind je onder het kopje ‘Trainers‘ in het hoofdmenu.

Wat voor soort mensen doen er mee aan de trainingen?

Jong en oud, in leeftijd variërend van begin twintig tot eind zestig, waarbij de groep in de leeftijd van 30-50 het sterkst vertegenwoordigd is. Onze trainingen trekken mensen uit alle sociale lagen en van allerlei opleidingsniveaus, van ‘geen opleiding’ tot academici en alles ertussenin.

 

Praktische informatie

Locatie & Routebeschrijving

Alle trainingen worden gegeven op Landgoed Venwoude, tenzij anders aangegeven.
Bezoekadres: Vuursche Steeg 1, 3437 AN Lage Vuursche.
Postadres: Postbus 59, 3740 AB Baarn.
Email: info@venwoude.nl
Website: www.venwoude.nl
Klik hier voor de routebeschrijving

Eten

De maaltijden zijn vegetarisch, een enkele keer met vis. De ingrediënten zijn vrijwel geheel afkomstig van biologische teelt, van bedrijven zo dicht mogelijk in de buurt. Ook eten we zoveel mogelijk met de seizoenen mee, met een rijke variatie aan producten. De maaltijden worden geserveerd in de eetzaal van de Villa.

Heb je een speciaal dieet? Geef het aan op je inschrijvingsformulier en we zorgen ervoor.

Drinken

Gedurende de dag staat er in de Piramide thee en fruit klaar. ‘s Ochtends is er ook koffie. Dat is allemaal inbegrepen in de prijs van de training of cursus. ’s Avonds is de bar geopend. Daar kun je consumpties bestellen en contant of met een consumptiekaart afrekenen.

Slapen

Als je een 1- of 2-persoonskamer hebt geboekt (tegen meerprijs) zijn beddengoed en handdoeken aanwezig.
Slaap je in de trainingszaal (dormitory-stijl) of in hetzelfde gebouw als de trainingszaal (met gemeenschappelijke douches) breng dan je eigen beddengoed, kussen en handdoeken mee. Oordoppen en iets om voor je ogen te doen kan ook van pas komen om ongestoord te kunnen slapen.

Betaling

Betaling kan via de website als je een training boekt (met iDeal of PayPal) of via een overboeking naar IBAN NL43TRIO0198057938 ten name van Venwoude Levensschool. Vermeld om welke training het gaat. Mocht je niet willen boeken en/of betalen via internet, dan kunnen we je natuurlijk ook handmatig inschrijven. Stuur ons dan een mail met je verzoek naar info@venwoudelevensschool.nl.

Tarieven

De Venwoude Levensschool hanteert 4 tarieven: standaard, studenten, zakelijk en zzp. We maken dit onderscheid om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten deelnemen aan onze trainingen. Het standaard tarief kies je als je zelf je training betaalt en verder geen kosten of btw kunt aftrekken van je belastbaar inkomen. Het studenten tarief is voor jonge mensen t/m 27 jaar voor wie het standaard tarief te hoog is. Het zzp tarief is voor mensen die de btw kunnen terugvragen en eventueel de kosten van hun belastbare winst kunnen aftrekken. Het bedrijfstarief is voor mensen die de training vergoed krijgen van hun werkgever. Twijfel je welk tarief voor jou van toepassing is, mail ons dan via info@venwoudelevensschool.nl.

Privacy verklaring

Klachtenprocedure en tevredenheidsgarantie

Ons beleid is simpel: Niet tevreden, geld terug.
In meerdaagse trainingen kun je na het eerste dagdeel besluiten om je alsnog terug te trekken, bij de avondcursussen na de eerste avond. Klachten kun je richten aan het bestuur van de Venwoude Levensschool. Indien zij het om welke reden dan ook niet in behandeling kunnen nemen, wordt de klacht voorgelegd aan de klachtencommissie van de beroepsvereniging van de betreffende trainer. Alle trainers zijn aangesloten bij een beroepsvereniging en hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Pijlers

Volg ons