dagOpening

01 jun, 2020 door Admin

In contact, met wie?

Nu ik online met je in gesprek ben, voel ik me heel erg bekeken omdat ik de anderen niet zo goed kan ervaren. Dat maakt me angstig.
Pauline: Als je nu niet in gesprek was gegaan, zouden mensen dan niets van je vinden? (meer…)

dagOpening

25 mei, 2020 door Admin

Betrokkenheid

Hoe is het met de Levensschool?
Marijke: Ik kan daarover vertellen wat ik weet, maar vertel jij eens van waaruit die vraag bij je opkomt. (meer…)

dagOpening

18 mei, 2020 door Admin

Over mijzelf heen walsen

Nu ik hier op het kussen tegenover je zit, lijkt het of ik hier ga zitten omdat het kussen zo lang leeg blijft.
Mauk: Dank in ieder geval voor je bereidheid om te gaan zitten. (meer…)

dagOpening

14 mei, 2020 door Admin

Gebroken hart

Hoe lang duurt het om een gebroken hart te genezen?
Marijke: Blijkbaar is er veel pijn. Ons hart kan niet gebroken worden; het is een uitdrukking van houden van en de pijn die daarbinnen is opgedaan. De pijn is soms zo groot, dat er automatisch wordt afgesloten. Krijg door hoe het werkt. Er is niets mis met afsluiten wanneer er zoveel pijn is. Het gebeurt echter automatisch. (meer…)

dagOpening

04 mei, 2020 door Admin

Verslaving

Ik heb de laatste tijd weer meer last van mijn verslavingen. Ik heb mezelf weer een discipline aangemeten, dat geeft op zich rust, maar ik zat gisteravond alweer te smokkelen.
Pauline: Als je een verslaving bekijkt als een manier waarop jouw ‘systeem’ iets doet, opdat iets anders niet ervaren hoeft te worden, kun jij je dan – met jouw geschiedenis – voorstellen dat je daar wat stevige middelen voor nodig hebt gehad? (meer…)

dagOpening

27 apr, 2020 door Admin

Ik weet niet hoe ik kan geven

Wat is nu eigenlijk ‘geven’ in relatie tot de mensen om me heen? Ik wil dat zo graag, maar eigenlijk weet ik niet hoe ik dat moet doen.
Mauk: Stel dat ik je dat uit kon leggen. Wat dan? (meer…)

dagOpening

20 apr, 2020 door Admin

Triggers

Deze tijd help ik mijn ouders om ze door de beperkingen van de coronacrisis te ondersteunen. Ik word er mee geconfronteerd dat de manier waarop mijn vader met mijn moeder omgaat, haar gezondheid alleen maar verder ondermijnt.
Marijke: De dynamiek tussen je ouders was voor de coronacrisis niet anders. Het komt nu onder een vergrootglas te liggen. Zij zijn nog meer op elkaar aangewezen, leven bovenop elkaars lip, irritaties dienen zich makkelijker aan. (meer…)

Pagina 1 van 912345...Minst recente »

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons