dagOpening

26 okt, 2020 door Admin

Verlangen en beperkingen

In deze tweede lockdown voel ik me enorm geremd in mijn spontaniteit, ik moet over alles nadenken. Het beperkt me, ik zit helemaal vast.
Pauline: Je herkent de verschillende stromen in je: een verlangen dat geleefd wil worden in de realiteit die er is en het denken dat hierover meningen heeft. Daarmee lijk je echter je initiële verlangen kwijt te raken. (meer…)

dagOpening

19 okt, 2020 door Admin

Herstellen van corona vanuit een innerlijke oriëntatie

Ik ben hier voor het eerst en neem graag de ruimte om hallo te zeggen tegen iedereen. Ik ben aan het herstellen van corona, een lang en lastig proces. Ik ervaar een vertrouwensbreuk tussen mij en mijn lijf.
Marijke: Welkom! Mooi dat je ons gevonden hebt. Je blijkt een heel bewustzijnsproces door te maken in je herstel van corona. (meer…)

Levensmail

15 okt, 2020 door Pauline Botden

Loslaten of doorzien dat je vasthoudt

Moeten loslaten

Afgelopen zomer overleed mijn moeder. Het moment van haar overgaan was indrukwekkend verdrietig. Ze leed al enige jaren aan Alzheimer, waardoor de persoon die ik mijn hele leven had gekend er al niet meer was. Ik had meerdere keren naast haar bed gezeten in de verwachting dat ze zou gaan sterven; ontroerende momenten waarbij ik haar kon zeggen dat het goed was, dat ze kon gaan. Ik had haar al een ‘een heel eind losgelaten’, dacht ik. (meer…)

dagOpening

12 okt, 2020 door Admin

Vechten tegen feedback en vrede vinden

Ik heb gezien dat ik tot nu toe in mijn leven heb rondgelopen met het idee dat mensen mij een aantal dingen niet mochten zeggen. Ik begin me de laatste tijd af te vragen: waarom mag dat eigenlijk niet? Wat is er eigenlijk zo erg aan?
Mauk: Kan de vrouw in jou die het wel erg vond er nu ook nog zijn? (meer…)

dagOpening

05 okt, 2020 door Admin

De tocht van de held

Ik geloof in wonderen, in sprookjes. Als er wordt gesproken over visie ontvangen wil ik eigenlijk horen dat er een grootste openbaring zal plaatsvinden.
Pauline: Als je sprookjes leest of hoort, identificeer je je meestal met de held of met iets van waarde en schoonheid dat plaatsvindt. Daarmee wordt er in jou iets aangeraakt.
Dat betekent iets voor jou en jouw leven, dat is jouw openbaring. (meer…)

dagOpening

04 okt, 2020 door Admin

Angst versus liefde

Lang geleden liet je me horen ‘je hart schreeuwt om liefde’, dat is bij me gebleven, is een ankerpunt voor mij. Ik blijk een kankerverwekkend gen bij me te dragen en nu krijg ik het bericht dat mannen met dit gen extra gevoelig zijn voor prostaatkanker. Mijn wereld stortte in. Het is zo dubbel. Aan de ene kant brengt het me heel erg in het hier en nu, dat doet me goed en aan de andere kant ervaar ik angst en ben ik bezig met thema dood.
Marijke: Dit is zo menselijk. Je wilde zelf duidelijkheid en nu je die hebt neig je ervoor weg te lopen. Je geeft impliciet ook aan hoe je bezig bent met leven nu de realiteit tot je doordringt dat het leven eindig is. (meer…)

dagOpening

21 sep, 2020 door Admin

Contact en kwaliteit

Wat me bezet houdt is dat ik wat vind van mensen die hun afspraken niet nakomen. Normaal zet ik het weg in ‘laat maar’. Nu heb ik de neiging mensen de waarheid te gaan zeggen, maar dan krijgen ze er vanuit mijn oordeel van langs.
Mauk: Ik raad je aan om je over zoveel mogelijk dingen in je leven een mening te vormen. Het hoeft geen veroordeling te zijn, als je beoordeelt dat je leven aan kwaliteit inboet als afspraken niet nagekomen worden. (meer…)

Pagina 1 van 1312345...10...Minst recente »

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons