Goede voornemens: verbeterplan of hartsverlangen?

30 jan, 2019 door Admin

Doelen stellen

Aan het begin van een fris, schoon nieuw jaar zit ik weer vol goede voornemens. Ik ben vol goede moed om ze vol te houden tot ik mijn doel heb behaald! Meer sporten, meer tijd voor mijn dochter, toewijding aan mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling….. 

Wegzakkende motivatie

Uit ervaring weet ik dat de toewijding en discipline na een aantal weken weer langzaam wegzakken.
Hoe komt dat toch?

Doel stellen als verbeterplan 

Mijmerend over deze vraag, besefte ik dat de meeste doelen die ik me voorneem beginnen vanuit dat er met mij iets niet ok is. En dat moet verbeterd worden. Als ik meer aandacht aan mijn dochter geef dan ben ik een betere moeder. Mijzelf verbeteren wordt dan een doel op zich en hangt nergens mee samen. Niet zo gek dat de discipline op een gegeven moment wegzakt. 

Verlangen naar kwaliteit 

Als ik mijn aandacht dieper naar binnen richt met de vraag ‘waar doe ik dit nu echt voor?’, dan zie ik dat deze doelen in de kern verwijzingen zijn naar een heel ander doel. Ze houden verband met iets wat heel wezenlijk voor mij is. Het verlangen om tijd met mijn dochter te hebben, is omdat ik verbondenheid in onze relatie belangrijk vind.  

Mijn kwaliteit gaat overal heen

Dan wordt het perspectief ineens veel groter. Ik vind het namelijk belangrijk dat verbondenheid in elke relatie gestalte krijgt. Dan heeft de motivatie om aan dit doel te werken ook een totaal andere kwaliteit! Wat startte als een verbeterplan, blijkt een hartsverlangen!
 
Hoe is dit voor jou?
Van waaruit stel jij je doelen?
 
Heleen Hulscher

Nieuwsbrief januari 2019

29 dec, 2018 door Admin

 

Wij wensen je een gelukkig 2019!
Mede door bijdragen van velen van jullie kijken we terug op een vernieuwend jaar. Een groot dankjewel!

(meer…)

Pas op de plaats

27 nov, 2018 door Admin

Iets mag stoppen

Ik sta op een punt in mijn leven waarop me duidelijk wordt dat er iets mag stoppen en iets anders meer aandacht mag krijgen. Ik ervaar geen wezenlijke uitdagingen meer. Wat ligt er onder de oppervlakte te borrelen?

(meer…)

Nieuwsbrief november 2018

06 nov, 2018 door Admin

 

In dit najaar zijn twee Openingen, een Fundament, een Jaargroep Leiding over je Leven, een Jaargroep Mannen en niet te vergeten het Assisteerprogramma en de Ontdekking van start gegaan. 
(meer…)

Verandering

27 sep, 2018 door Admin

Verplichtingen

Nu de vakantie bijna afgelopen is, begin ik langzaam weer wat werkzaamheden op te pakken. Ik voel de verandering van ‘vrij zijn’ naar ‘verplichtingen’ in mijn lijf.

(meer…)

Nieuwsbrief najaar 2018

09 sep, 2018 door Admin

 

Nu de zomer bijna voorbij is, gaan we met de Levensschool weer van start met onze trainingen. In deze nieuwsbrief lees je meer over de ontwikkelingen binnen de school. 
(meer…)

Druk

13 jul, 2018 door Admin

Automatisch

Ik zit midden in een paar volle en intense weken. Als iemand me vraagt hoe het met me gaat, antwoord ik bijna automatisch ‘druk’. Alsof dat weergeeft hoe het met me is. (meer…)

Pagina 1 van 712345...Minst recente »

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons