dagOpening

10 aug, 2020 door Admin

De keuze om te stoppen

Afgelopen weekend kwamen mijn vrienden weer langs en heb ik toch weer drugs gebruikt. In het moment is het goed. Ook omdat ik incalculeer dat het daarna leeg kan voelen. Maar het houdt me af van de dingen waar ik eigenlijk mee bezig wil zijn.
Mauk: Ik hoor geen echte vraag. Wel hoor ik dat er een spanning tussen twee dingen is. 
(meer…)

dagOpening

03 aug, 2020 door Admin

Bewustzijnstraining is als spiertraining

Ik vind het spannend om hier te zitten.
Pauline: Toch heb je je impuls gevolgd. Klopt het dat je voorkeur hebt om de aandacht naar de spanning te brengen? (meer…)

dagOpening

27 jul, 2020 door Admin

Wie ben ik?

In gesprek met patiënten, zie ik voortdurend mijn eigen gezicht weerspiegeld, door het scherm tussen ons. Naast dat ik me kan focussen op het gesprek als professional, als de oudere wijze vrouw, komen er gedachtes als ‘ja ja daar zit ze dan, die denkt dat ze heel wat is en wie ben je nu helemaal’. Een voortdurende strijd in mij. Nu zit ik met de vraag ‘wie ben ik’ nu eigenlijk.
Marijke: Die strijd is er natuurlijk altijd geweest, doordat je jezelf steeds meer in beeld ziet, word je je daar bewuster van. (meer…)

dagOpening

20 jul, 2020 door Admin

Zelfonderzoek op mijn werk

Vorige week had ik het inzicht dat ik op dit moment heel veel op wilskracht doe. Met name op mijn werk. Ik ben als een robot functioneel bezig en fix de dingen zonder dat ik verbinding heb.
Mauk: Ik krijg in hoe je spreekt de indruk dat je van binnen weet dat dit wel het werk is dat je te doen hebt. Klopt dat? (meer…)

Levensmail

16 jul, 2020 door Leon Gras

Reageren of antwoord geven

Onverwachte wendingen

Afgelopen 1,5 jaar is het project, waar ik veel van mijn tijd en inzet aan geef, een opeenstapeling van onverwachte wendingen, onmogelijk lijkende vraagstukken en spannende uitdagingen. (meer…)

dagOpening

13 jul, 2020 door Admin

Intimiteit

Ik worstel met intimiteit. Fysiek heb ik nu ook last, waardoor intimiteit nog veel meer een ‘laat maar’ thema wordt. En ik mis het.
Pauline: Bij ‘intimiteit’ denken we snel aan intimiteit tussen mensen. Toch kun je pas intimiteit met een ander hebben wanneer je jezelf kunt ervaren en aanvaarden; intimiteit hebben met jezelf met alles wat er is. Hoe is het voor jou, dat het nu is zoals het is? (meer…)

dagOpening

06 jul, 2020 door Admin

Moeder – Zoon

Het gaat heel slecht met mijn zoon. Thuis is de situatie onhoudbaar. Er wordt van alles in mij aangeraakt, van buitengesloten voelen, tot gewoon boos tot onverschillig.
Marijke: Heel pijnlijk! Je getuigt van heel veel houden van van je zoon. Als moeder wil je niets liever dan dat het je kind goed gaat.
Hij is nu 23, in basis heb jij je taak volbracht. Jij hebt je zoon alles gegeven. Helaas loopt zijn leven allesbehalve van een leien dakje. Heftig! (meer…)

Pagina 1 van 1112345...10...Minst recente »

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons