Marion van Overveld – mijn levensweg

Al vanaf de kleuterklas was ik altijd verliefd. Het maakte niet uit op wie, jongens en meisjes, juffen en meesters. Toen mijn huwelijksdromen niet uitkwamen, legde ik me er aanvankelijk bij neer dat mijn droomwereld niet bestond en schakelde mijn gevoel uit.

Toen ik jaren later door mijn partner meegenomen werd naar een lezing ‘Seks met lichaam en ziel’ door Ted Wilson, de oprichter van Venwoude, dacht ik aan het eind van de avond alleen maar: ‘Zie je nou wel! Het kan wel!’ Ik ging de Opleiding Emotioneel Lichaamswerk doen en ben na mijn onvermijdelijke scheiding op Venwoude gaan werken, waar ik tot 2012 ook gewoond heb.

 Op Venwoude heb ik 15 jaar het facilitaire bedrijf gerund en vrijwilligers begeleid. Daarnaast heb ik na mijn opleiding tot Forumleider in de ecogemeenschap ZEGG in Duitsland 16 jaar forums gegeven, zowel op Venwoude als binnen het bedrijfsleven. De combinatie van mijn heldervoelendheid en een bepaalde eigenwijsheid bleek heel effectief om snel zichtbaar te maken wat er onderhuids binnen groepen en teams speelt. 

Dat ik uiteindelijk vrouwentrainingen ben gaan geven, heeft mij zelf nog het meest verrast. Ik heb me heel lang meer thuis gevoeld tussen mannen dan tussen vrouwen. Als kind wou ik alleen maar voetballen en ook als kapster werkte ik voornamelijk in herensalons. Later heb ik op Venwoude wel vrouwentrainingen gedaan, maar ik voelde me nooit echt een vrouw, volgens het beeld dat ik daarvan had. Tot ik in een boek las dat begon met de zin: “Elke vrouw is op zoek naar wie zij is als vrouw.”

Dat ene zinnetje gaf mij opeens de ruimte om dat onderzoek echt in te gaan. Ik ging in de leer bij grote Amerikaanse teachers als Elizabeth Debold, Kathrine Woodward Thomas en Claire Zammit. Ik raakte geïnspireerd om hun inzichten te integreren met mijn jarenlange ervaring met emotioneel lichaamswerk en Forumwerk en zo ben ik in 2012 samen met Anne Karen Bakker vrouwentrainingen gaan geven op Venwoude.

In onze cursussen, trainingen en de jaargroep VrouwZijn geven we vorm en inhoud aan ‘het nieuwe zusterschap’, waarin vrouwen elkaar ondersteunen door elkaar groot te maken in plaats van klein te houden.

 

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons