dagOpening

06 jan, 2020 door Admin

Missen

Ik heb onlangs een relatie verbroken omdat hij op dit moment geen ruimte in zijn leven heeft voor mij. Nu merk ik dat ik enorm twijfel, wil ik voor hem vechten, wil ik op hem wachten, wil ik doorgaan?
Pauline: Welk gevoel ligt er aan de twijfel ten grondslag?

Missen.
Pauline: Wat is je waarheid in het missen? Is het de pijn van het alleen zijn? Is het de pijn van de liefde voor hem, dat nu niet uitgedrukt kan worden?
 
Lastig. De pijn is voor een groot deel die van alleen zijn.
Pauline: Dat is eerlijk. In deze pijn verlang je naar iemand bij je. Dat zal zeker aangewakkerd zijn, omdat je zo dicht bij hem bent geweest, maar heeft niet persé met hem te maken. Het is de pijn van alleen zijn en van hieruit kun je ook naar iemand anders uitreiken.
 
De pijn is ook dat ik met hem iets bijzonders heb gevonden. Alsof dat er nu ook niet meer mag zijn.
Pauline: Deze pijn laat je zien wat je zo liefhebt in hem. Wat in jou aangeraakt is door wie hij is. Dat is onafhankelijk van of hij nu wel of geen ruimte voor je heeft. Houden van is van jouw hart. Als je vindt dat je – om wat hij doet – nu minder van hem moet houden, dan moet jouw hart dicht.
 
Dat wil ik niet.
Pauline: De consequentie is dan dat je pijn hebt. De pijn heeft een intelligentie in zich, die twijfel – in haar zoeken in het denken – nooit kan vinden. Waarheen die je voert weet je nu nog niet.
Hoe is het nu?
 
Helder en pijnlijk.
Dank je wel.
 
 
Pauline Botden
Venwoude Levensschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pijlers

Volg ons