dagOpening

13 jun, 2020 door Admin

Openstellen

Ik merk dat ik in mijn kop erg bezet ben. Ik kom er niet uit. Ik ben samen met jullie mijn bewuste ontwikkeling aan het doen. Maar kan ik het nu open leggen?
Mauk: Wat zou je open willen leggen?
 
Dat ik het niet red om het zelf op te lossen, terwijl ik vrolijk voor de dag probeer te komen. Ondertussen voel ik me alleen.
Mauk: Betekent dit dat we nu wel met je mee mogen kijken?
 
Graag.
Mauk: Als je zo intensief, samen met anderen, je bewuste ontwikkeling ter hand neemt, kun je erop rekenen dat alles wat je eerder noch aan jezelf noch aan de ander wilde toegeven langzaam maar zeker omhoogkomt. 
 
Daar had ik niet voor ingetekend.
Mauk: Als je ‘ikje’ onder druk komt te staan, gaat het denken overuren draaien om uit te puzzelen hoe het de zaak kan regelen. Sta je er op dit moment voor open dat je schaduw tussen ons omhoog mag komen?
 
Meer.
Mauk: Dat betekent meestal dat je zo je voorkeuren hebt over wat wel en wat niet het licht mag zien. Het kleine ‘ikje’ wil daarmee de controle houden.
 
Wat kan ik doen?
Mauk: Een puur onredelijk verlangen dat in je hart leeft, kan de kracht hebben je voorbij de angst van je kleine ‘ikje’ te brengen. Ik neem aan dat je verlangen om je te openen je ook hier gebracht heeft.
 
Inderdaad. Dank je wel.
Mauk: Dank je wel.
 
 
Mauk Pieper
Venwoude Levensschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pijlers

Volg ons