Heleen Hulscher

Heleen Hulscher

Acceptatie, zelfinzicht en zachtheid

Met heel je hart en aandacht durven kijken naar en toe-eigenen van wat zich in jouw leven heeft afgespeeld en wie jij bent geworden, vraagt moed. Dit is de reis waar ik je graag in meeneem en in ondersteun.

Binnen de pijler Helen & Ontspannen geef ik de (adem)trainingen de Verruiming en de Verdieping.

In mijn trainingen staat centraal dat je nergens anders hoeft te zijn dan waar je nu bent of staat in je ontwikkeling en je leven. Ik nodig je uit om dit met je volledige aandacht onder ogen te zien, hierin aanwezig te zijn en te ontspannen zonder oordeel. Mijn ervaring is dat alle verandering als vanzelf start met de liefdevolle aanvaarding en ontspanning van dat wat er nu is (hoe lastig dat soms ook is) en dat vandaaruit je verlangens en de volgende stap in je ontwikkeling en leven zichtbaar wordt.

Naast de trainingen binnen de Venwoude Levensschool geef ik binnen mijn eigen praktijk individuele begeleiding en individuele ademsessies waarin de ontmoeting met jezelf, je gevoelsleven en je verlangens centraal staan. Ook geef ik op verschillende plekken in het land avondworkshops meditatief ademen. 

Daarnaast ben ik als coach werkzaam binnen de coachpool van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Mijn drive

Voor mij is belangrijk dat iedereen in vrede kan leven met zichzelf en een liefdevolle relatie met zichzelf kan aangaan. Als innerlijk 'geweld' tot rust kan komen dan heeft dat effect naar de buitenwereld. Dit is waarom ik doe wat ik doe. Ik nodig je uit om liefdevol je binnenwereld te betreden en die te onderzoeken zodat je kunt helen, ontspannen en je de relatie met jezelf kunt verdiepen.

Mijn levensweg

Mijn pad van bewuste ontwikkeling is gestart toen ik rond de 20 jaar was. Het is gestart vanuit gevoelens van pijn en onmacht over hoe ik adequaat om zou kunnen gaan met mijn eigen gevoelens en verlangens richting de mensen om mij heen en wat de omgeving van mij vroeg op een manier waarin ik mij vrij en ontspannen zou kunnen bewegen met en tussen de mensen om mij heen. Er was één ding dat ik duidelijk wist en dat was dat er meer moest zijn, maar wat? Tijdens trainingen op het gebied van Sjamanisme heeft zich in mij de verbinding met het “grotere” geopend en ben ik naast mijn studie en werk in de juridische wereld veel tijd gaan geven aan persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben in aanraking gekomen met lichaamswerk en ademwerk waardoor ik de balans heb kunnen gaan vinden tussen voelen en denken en mijn energie en levensvreugd heb hervonden. Ik ben gaan ervaren dat het mogelijk is om in verbinding te leven met de mensen om mij heen en me te bewegen in mijn dagelijks leven op een manier waarin mijn eigenheid 'overeind' blijft en ik mijn verlangens kan leven. Eenmaal op dit pad, ben ik op dit pad gebleven en het brengt mij een leven en perspectief op het leven dat alsmaar voller en rijker wordt.

Opleidingen, ontwikkeling en ervaring

Opleidingen: Nederlands recht, Universiteit Utrecht 1988-1994; Het Wiel, Training Sjamanistisch werk, Amsterdam 1990-1992; Opleiding trainer Emotioneel Lichaamswerk Centrum Venwoude (2000 – 2004). Specialisatie Ademwerk (2004 – 2009). Masterclass Rebirthing, 2012. Jaartraining geweldloze communicatie ontwikkeld door M. Rosenberg; Ai-opener 2011/2012. Opleiding Coachen in de transitionele ruimte; Bureau Beschermjassen 2013 – 2014. Training oplossingsgericht werken; NTI NLP 2015. Masterclass Coaching; Venwoude levensschool, 2017. Opleiding tot certified e-Coach Level 1; Ecoachpro; 2018. Verscheidene trainingen van Isaac Shapiro, Vipassana, Marc Gafni, Miranda Macpherson.

Werkervaring: Docent Nederlands recht, Universiteit Utrecht 1993 – 1999. (Juridisch) Beleidsadviseur Ministerie voor Justitie en Veiligheid 2000 – heden. Lichaamsgericht Trainer & Coach 2004 - heden.

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.