Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Levensschool geef ik trainingen in de pijlers 'Leiding over je Leven' en 'Ontmoeten & Relaties'. Ik ben mede-ontwikkelaar en trainer van de jaarlijkse 4 daagse Initiatie ManZijn en facilitator van de mannen jaargroep. Met Anne Karen Bakker geef ik de trainingen de Opening en het Fundament. En met Pauline Botden geef ik in het domein van relatietrainingen de Schat. In mijn eigen praktijk (zie ook www.leongras.nl) geef ik (relatie-)coaching (individueel en voor stellen) en SE-therapie (lichaamsgericht traumawerk). 

Mijn drive

Ware vrijheid bereik ik niet door me van situaties of mensen los te maken, maar door vrij te worden in mezelf, juist in elke situatie en relatie. Dan kan ik me vanuit een gerichte innerlijke kracht werkelijk met anderen gaan verbinden en me inzetten voor wat ik wezenlijk belangrijk vind in deze wereld. Dat is waar ik mijn pad in loop, wat ik zelf elke dag probeer te leven, en waar ik anderen graag in begeleid, via de mannen- en relatietrainingen, de trainingen Leiding over je Leven, en als coach en (relatie- en SE-) therapeut.

Mijn levensweg

Tot mijn 30e heb ik vele wegen bewandeld om me te ontworstelen aan alles waarvan ik dacht dat het mij beknelde en mijn vrijheid benam. Vanaf mijn puberjaren trok ik me terug in verdovende middelen en sociaal isolement, later stortte ik me als business consultant op succes en veel geld verdienen. Mensen en relaties vond ik lastig en stap voor stap begon ik te ontdekken hoe vast ik zat in telkens terugkerende patronen… 
lees meer >

Opleiding, vorming en ervaring

Opleidingen: Bedrijfseconomie (Universiteit Tilburg), Opleiding Integraal Leiderschap & Lichaamsgericht Coachen, Opleiding Somatic Experiencing (SE) Practitioner, Opleiding Emotionally Focussed Couples Therapy (EFT), Opleiding Embodied Couples Training (EMM), Opstellingenwerk vanuit de Meergenerationele Psychotraumatologie, Integral Somatic Psychotherapy (ISP) en vele (internationale) trainingen/retraites/workshops op het gebied van Tantra, Vipassana, Mannenwerk, Relatiewerk, Mondo Zen, Emotioneel Lichaamswerk (ELW)® en persoonlijk leiderschap.

Werkervaring: Bedrijfseconoom Universiteit Tilburg, Business consultant CapGemini, bestuurder/directeur stichting S.O.I.L. (Landgoed Venwoude), lichaamsgericht coach, SE practioner, Mondo Zen facilitator, trainer mannenwerk, relatiewerk en traumawerk.

Aangesloten bij: SEN, CATEMM, ECW & EFT netwerk.

Meer over mijn werk vind je op www.leongras.nl

Pijlers