Leon Gras

Leon Gras

Duidelijkheid, zelfinzicht en transformatie

Binnen de Venwoude Levensschool ben ik verantwoordelijk voor het relatie- en mannenwerk. Ik ben mede-ontwikkelaar en trainer van de jaarlijkse 4 daagse Initiatie ManZijn en facilitator van meerdere mannen jaargroepen. Met Anne Karen Bakker geef ik de trainingen de Ontdekking, de Opening en het Fundament. Samen met Mauk Pieper en Marijke Heetveld ben ik houder van het traumawerk binnen de Venwoude Levensschool en geven we jaarlijks de training de Ontketening. In mijn eigen praktijk (zie ook www.leongras.nl) geef ik coaching (individueel en voor stellen) en SE-therapie (lichaamsgericht traumawerk). Via Quest for Leadership bied ik samen met Mauk Pieper training en coaching aan voor bedrijven, organisaties en ondernemers.

Mijn drive

Als man bereik ik geen werkelijke vrijheid door me van situaties of mensen los te maken, maar door vrij te worden in mezelf, juist binnen elke situatie en relatie. Dan kan ik me vanuit een gerichte innerlijke kracht werkelijk met anderen gaan verbinden, zowel met vrouwen als met mijn mannenbroeders, en me inzetten voor wat ik wezenlijk belangrijk vind in deze wereld. Dat is wat ik voor mezelf heb ontdekt, wat ik zelf elke dag probeer te leven, en waar ik anderen graag in begeleid, via mijn mannen- en relatietrainingen en als coach en therapeut.

Mijn levensweg

Tot mijn 30e heb ik vele (vlucht)wegen bewandeld om me te ontworstelen aan alles waarvan ik dacht dat het mij beknelde en mijn vrijheid benam. Vanaf mijn puberjaren trok ik me terug in verdovende middelen en sociaal isolement, later stortte ik me als business consultant op succes en materieel gewin. Mensen en relaties vond ik lastig, een rijk gevoelsleven had ik niet ter beschikking...
lees meer >

Opleiding, vorming en ervaring

Opleidingen: Bedrijfseconomie (Universiteit Tilburg), Opleiding Integraal Leiderschap & Lichaamsgericht Coachen (Venwoude), Opleiding Somatic Experiencing (SE) Practitioner, Opleiding Emotionally Focussed Couples Therapy (EFT), Opleiding Embodied Couples Training (EMM), Opstellingenwerk vanuit de Meergenerationele Psychotraumatologie, Integral Somatic Psychotherapy (ISP) en vele trainingen/retraites/workshops op het gebied van Tantra, Vipassana, Mannenwerk, Relatiewerk, Mondo Zen, Lichaamswerk en persoonlijk leiderschap.

Werkervaring: Bedrijfseconoom Universiteit Tilburg, Business consultant CapGemini, manager / bestuurder stichting S.O.I.L. (Landgoed Venwoude), lichaamsgericht coach, SE practioner, Mondo Zen facilitator, trainer mannenwerk, relatiewerk en traumawerk op Venwoude.

Aangesloten bij: SENEthische KringEMM, ECW & EFT netwerk.

Meer over mijn werk vind je op www.leongras.nl

Leon Gras

Vuurse Steeg 1,
3749 AN Lage Vuursche

Tel.+31(0)6 125 26 423

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.