Marion van Overveld

Compassie, acceptatie en vertrouwen

In Memoriam

Na een intensief ziekteproces van ruim twee en een half jaar is op 18 januari 2018 Marion van ons heen gegaan.

Het Forum
Marion heeft lange tijd bijgedragen aan de ontwikkeling en transformatieprocessen van vele mensen. Jarenlang gaf zij het ‘Forum’, een zeer krachtige en transformerende manier van werken in groepsverband. Het Forum gaf zij overal: in residentiële programma’s op Venwoude, in de training ‘het Forum’, in nagenoeg alle trainingen van de Levensschool en in het bedrijfsleven.

Bijdragen aan de Levensschool
In de Levensschool gaf Marion samen met Leon, later ook met Anne Karen, vorm aan de pijler ‘Ontmoeten en Relaties’. Zij ontwikkelde mede en gaf trainingen als ’Intimiteit & Levenslust’, ‘Avondcursus Relaties’, ‘Ontdekking’ en ‘Initiatie VrouwZijn’. Ook begeleidde zij jarenlang, samen met Leon, de Jaargroep ‘Intimiteit & Levenslust’, gaven ze samen lezingen en workshops in binnen- en buitenland en ontwikkelden zij Intimate Moves. Ook bouwde Marion, samen met Anne Karen, verschillende groepen voor vrouwen op. Vrouwengroepen waarin vrouwen zich door de jaren heen op verschillende wijzen aan elkaar zijn gaan verbinden.

De kracht van de eenvoud van het hart
Bij deze willen we Marion diep danken voor wie ze geweest is en voor al haar bijdragen. Daarbij was de kracht van haar eenvoud, die vanuit haar hart gegeven werd, alom bekend en gewaardeerd.

Wij zullen haar missen als geliefde, als vriendin, als krachtige aanwezigheid in alles wat we gezamenlijk aanpakten en vertegenwoordigden.

Marijke, Mauk, Leon en Anne Karen

Marion van Overveld