Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator Programma. Ook ben ik gespecialiseerd in traumawerk. Zie daarvoor de Ontketening. Daarnaast coach ik mensen individueel en ten behoeve van hun relatie. Ik ben de architect van het Trainingscurriculum van de Levensschool en auteur op het gebied van Integraal Leiderschap. (Zie Boek en Blog.) Ik heb geleerd als alchemist te opereren die aan, soms zware persoonlijke kwesties, de potentialiteit ontfutselt. 

Mijn levensweg

Ik ontdekte al vroeg mijn drive om een geïntegreerd besef te krijgen van mijn lichaam, emoties, denken en bewustzijn. Uitstekende therapeuten en leraren hebben mij geruggesteund opdat ik mijzelf kon doorgronden. Dit in het verlangen om mijn plek te vinden tussen de mensen en in de wereld. Ik zocht naar wat ik nu ‘individualiteit in verbondenheid’ noem. Daarvoor, zo weet ik nu, is het contact met wie je in essentie bent, je Unieke Zelf, onontbeerlijk. In de Centaur reik ik nu het 'Uniek-Zelf-proces' aan. Zie meer over Mauk en de Centaur.

Vorming en ervaring

Mauk Pieper is senior teacher bij Levensschool. Mauk Pieper heeft 25 jaar ervaring in het werken met mensen en heeft een intensieve persoonlijke en spirituele ontwikkeling achter de rug. Dat geeft Mauk de mogelijkheid zich diepgaand met mensen te verbinden. Hij laat zich breed inspireren door leraren en denkers die een integrale kijk op mens-zijn hebben, waaronder Ken Wilber en JunPo Roshi. Dat houdt in dat zij zowel het belang van ‘ontwaken’ als van ‘groeien’ benadrukken. Meer over Mauk.

Opleiding

Mauk studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en is opgeleid in de Unitieve Psychotherapie en in Traumawertk bij het Bodynamic Institute. Hij volgde de Opleiding Spiral Dynamics I, II en III, en is opgeleid in Systemisch Werken, Integrale Somatische Psychotherapie en Neuro-affectieve Psychotherapie.

Auteur

Ook op collectief niveau geven we overtuigingen en gedragspatronen van generatie op generatie aan elkaar door. Onze collectieve problemen dwingen ons in deze tijd om ook die te doorzien. Dit dringt op dit moment als een schok tot ons door. Dat noemt Mauk 'de tweede schok van de mensheid'. Hij vindt daarom het helen en transformeren van jezelf van meer dan individueel belang. Van daaruit draagt Mauk bij aan een geïnspireerde, integrale visie op de menselijke potentie.
Dat doet hij via boeken en via boeken zijn Blog. Hij publiceerde ‘Humanity’s Second Shock and your Unique Self’ en publiceert in het Nederlands op zijn Blog. Het boek is te verkrijgen via Mauk of Amazon.

Pijlers