Mauk Pieper

Mauk Pieper

Inzicht, connectie en vernieuwing

Persoonlijk Leiderschap is mijn passie. Dat vertaalt zich in de training de Centaur, de Opleiding Integraal Leiderschap en het Integraal Facilitator programma. Ook ben ik gespecialiseerd in traumawerk. Zie daar voor de Ontketening. Daarnaast coach ik mensen individueel en ten behoeve van hun relatie. Ik ben de architect van het Trainingscurriculum van de Venwoude Levensschool en auteur op het gebied van Integraal Leiderschap. (Zie Boek en Blog.)

Ik kan iedereen aanraden om elke verscheurdheid en scheefgroei in zichzelf tegen te komen. Uitstekende therapeuten en leraren hebben mij geruggesteund opdat ik mijzelf kon doorgronden. Daardoor heb ik bij elke stap op het pad van bewuste ontwikkeling meer zicht op mijzelf gekregen. En daarmee kan ik mogelijk de ander bijstaan in zijn of haar unieke, integrale ontplooiing.

Ik heb geleerd als alchemist te opereren die aan, soms zware persoonlijke kwesties, de potentialiteit ontfutselt. Dat doe ik via de Trainingen en de Opleiding Integraal Leiderschap en via mijn coachingspraktijk. Intake. Zakelijke coaching.

Ik herken nu ook de scheefgroei in collectieve overtuigingen en gedragspatronen die we van generatie op generatie aan elkaar doorgeven. Onze collectieve problemen dwingen ons in deze tijd om ook die te doorzien, te helen en te transformeren. Het is mijn passie om bij te dragen aan een geïnspireerde, integrale visie op de menselijke potentie, vanuit wat ik in mijn eerste boek ‘realistische hoop’ noem. Zie voor meer mijn Blog.

Mijn levensweg

Het is altijd mijn drive geweest om een geïntegreerd besef te krijgen van mijn lichaam, emoties, denken en mijn bewustzijn. In de hoop dat ik dan mijn plek zou vinden in de wereld, tussen andere mensen, vanuit wat ik nu ‘individualiteit in verbondenheid’ noem en waarvoor het niveau van ontwikkeling van het Unieke Zelf het meest geschikt is. In de Centaur wordt het Uniek-Zelf-proces aangereikt. Zie meer over Mauk en de Centaur.

Opleiding, vorming en ervaring

Mauk Pieper is senior teacher bij Venwoude Levensschool, ‘Unique Self Teacher’ en Mondo-Zen facilitator, en spreker. Mauk Pieper heeft 25 jaar ervaring in het werken met mensen en heeft een intensieve persoonlijke en spirituele ontwikkeling achter de rug. Dat geeft Mauk de mogelijkheid zich diepgaand met mensen te verbinden. Hij laat zich breed inspireren door leraren en denkers die een integrale kijk op mens-zijn hebben, waaronder Ken Wilber en JunPo Roshi. Dat houdt in dat zij zowel het belang van ‘ontwaken’ als van ‘groeien’ benadrukken. Meer over Mauk.

Hij is opgeleid als psychotherapeut (Unitive Psychotherapy), trainer en coach en is gespecialiseerd in Persoonlijk Leiderschap. Hij begeleidt mensen individueel en in trainingen en is de architect van het Trainingscurriculum van de Venwoude Levensschool. Hij is auteur op het gebied van Integraal Leiderschap. Hij publiceerde ‘Humanity’s Second Shock and your Unique Self’ en publiceert in het Nederlands op zijn Blog. Het boek is te verkrijgen via Mauk of Amazon.

Mauk studeerde Politieke en Sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en deed de Opleiding Unitieve Psychotherapie en volgde de opleiding Shock en Trauma van het Bodynamic Institute. Hij volgde de Opleiding Spiral Dynamics I, II en III, en is opgeleid in Systemisch Werken, Integrale Somatische Psychotherapie en Neuro-affectieve Psychotherapie

 

Mauk Pieper

Vuurse Steeg 1,
3749 AN Lage Vuursche

Tel.+31(0)6 127 97 068

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.