Pauline Botden

Pauline Botden

Toewijding, compassie en humor

De waarheid van je hart leren kennen en leven, voor jezelf, de ander en de wereld, is zowel de drive voor mijn eigen leven als mijn passie om mensen te begeleiden op hun pad van bewuste ontwikkeling.

Ik sta graag naast mensen om te ontdekken wat hen het diepste raakt en wat ervoor nodig is dit te bevrijden. 

Ik geef mijn expertise binnen de Venwoude Levensschool aan Research & Development van de trainingen en binnen het superviseren in de Opleiding tot Trainer Lichaamswerk.
Met Mauk Pieper begeleid ik de Opleiding Integraal Leiderschap, het Integraal Facilitators Programma, de Masterclasses en het Partnerprogramma.
Met Leon Gras geef ik binnen Ontmoeten & Relaties de Schat.

In mijn praktijk begeleid ik mensen individueel en relaties, middels lichaamswerk en coaching.

Mijn Drive

Een liefdevol leven kunnen leiden dat start in het hart en dat niet (alleen) een reactie is op anderen of omstandigheden, is waar het mij om gaat. Het vraagt zowel spirituele beoefening als steeds weer vanuit bewustzijn het benodigde schaduwwerk doen, om voorbij strijd en afscheiding terug in actie en in de relatie te komen. Wat ik hierin heb verworven, geef ik met liefde door.

Opleiding, vorming en ervaring

Opleidingen: HBO, Fysiotherapie (Nijmegen), Senso-motoriek, Haptonomie, Trainer/ Therapeut Emotioneel Lichaamswerk, Opleiding Spiral Dynamics I, II en III, Geweldloze communicatie, groepsdynamisch facilitator.

Vorming en inspiratie

Door studie en het volgen van retraites bij:

Jun Po Denis Kelly

Isaac Shapiro

Marc Gafni

Miranda MacPherson

Ervaring

Trainingen Emotioneel Lichaamwerk, Opening, Fundament, Encounter, Communicatietraining, Evolutiespel.

Opleider trainer ELW en KwikandO.

Mondo Zen facilitator.

Pauline Botden

De Akkeren 109,
3762 AR Soest

Tel.+31[0] 6 474 466 76

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.