Verandering

27 sep, 2018 door Admin

Verplichtingen

Nu de vakantie bijna afgelopen is, begin ik langzaam weer wat werkzaamheden op te pakken. Ik voel de verandering van ‘vrij zijn’ naar ‘verplichtingen’ in mijn lijf.

Weerstand

Het is een week van overgang: de vakantieperiode afsluiten en een nieuw seizoen ingaan. Dit roept van alles bij me op waar ik me het liefst van afwend: weerstand, verdriet, spanning…

Uitstellen

Ik stel nog even uit om het nieuwe op te pakken. Nog even van de zon genieten, wat rommelen in huis, een vriend bellen, een wijntje drinken…
Ondertussen groeit er ontevredenheid in mij. Twee keer niets: niet echt genieten van ‘vrij zijn’ en onrust over werkzaamheden die blijven liggen. 

Stil worden

Dit is het niet. Ik word stil. De kat springt prompt bij me op schoot en begint te spinnen. Er komt geraaktheid vrij. In periodes van verandering, van overgang, ervaar ik een kwetsbaarheid in me. Dan is het gemis van Marion heel sterk aanwezig. Er stromen tranen over mijn wangen. Het wordt stiller in me en mijn lichaam ontspant zich. 

Andere blik

Vanuit deze ontspanning opnieuw kijken naar wat ik te doen heb, geeft me een heel andere blik op de zaak. Er ontstaat ruimte in mij en een interesse naar het werk. De dingen hoeven ook niet meteen klaar te zijn. 

 
Herken je dat? Dat een verandering je uit je evenwicht brengt? Hoe ga jij daarmee om?

Anne Karen

3 reacties op “Verandering

  1. Ik herken de gevoelens en vindt het lastig om in actie te komen. Te doen wat er gedaan moet worden levert pittig wat wrijving op. Mezelf de tijd gunnen is inderdaad een obstakel ook. Bedankt voor het delen.

  2. Ik herken dit maar al te goed en kan er niet mee omgaan. Mijn werk oppakken gaat nog niet, krijg het niet op orde in mijn hoofd. De energie is weg! Helaas. Het gemis is te groot van mijn lief? wens je veel sterkte en kracht toe. Warme groet Clarence

  3. Heel herkenbaar, lieve Anne Karen. Vooral dat gevoel van ‘niet vrij’ op beide gebieden – niet in mijn ‘ontspanning’ en niet in mijn werk. Van beiden niks. Wat bij mij werkt is om rustig met mijzelf af te spreken wat ik op zo’n dag/in zo’n tijd wel en wat ik vooral niet doe. Helderheid in de agenda. Dan kan ik lekker aan het werk zijn en ook genieten van vrije tijd. Het duurt soms echter even, eer ik die wijsheid ook in praktijk breng…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pijlers

Abonneer je op levensmail

En we delen met jou support en inspiratie in de vorm van ervaringen, oefeningen, vraag en antwoord, columns en inzichten van onszelf en deelnemers.

Volg ons