dagOpening

22 jun, 2020 door Admin

Verlangen is in mij

Ik vind het bij een live-dagOpening al een toestand om ‘te gaan zitten’, maar nu online is minstens zo stressvol.
Pauline: Wat is er stressvol voor jou?
 
Dat gaat over zichtbaar worden in een verlangen en controle. Bij een live dagOpening kan ik nog rondkijken en inschatten of er wel ruimte is voor mij. Maar hier heb ik geen controle, heel ongemakkelijk vind ik dat.
Pauline: Dit ongemak zit er natuurlijk altijd, dus mooi dat je dat nu toe kunt laten. Tot nu toe verdoezel je dit ongemak door naar de anderen te kijken waarmee je kunt denken dat je een gaatje zoekt waar niemand last van heeft…
Nu online heb je alleen maar kunnen varen op je eigen verlangen.
 
Ja, je zegt het heel precies. Ik moet het nu helemaal doen in relatie tot mezelf.
Pauline: Je bent je leven gestart tussen mensen en blijkbaar heb je ervaringen opgedaan dat het niet vanzelfsprekend was dat jij met jouw verlangen kwam aanzetten. Het lijkt dat je dit nu aan het heroveren bent.
 
Dat raakt me diep. Dit verlangen is dus iets van mij, vanbinnen. Ik leef tot nu in het beeld dat dit in relatie is tot anderen. Maar het is een overgave aan mezelf!
Pauline: Dat spreek je mooi. En pas na dit te erkennen in jezelf, kan het zich authentiek uitdrukken naar de ander.
 
Dit is een 180 graden shift!
Pauline: En het is nu gebeurd. Hoe is dit voor je?
 
Bevrijdend.
Pauline: Wanneer ik of iemand anders nu feedback zou geven over je actie, wat zegt dat dan over jou?
 
Niets, dit is in mij!
Pauline: Er kan dan wat naast komen te staan en niet meer in plaats van.
 
Nu verdiept het nog meer.
Dank je wel!
 
 
Pauline Botden
Venwoude Levensschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pijlers

Volg ons