Levensmail

28 mei, 2019 door Pauline Botden

Wakker worden is een werkwoord

Weer trainer zijn

Sinds afgelopen september ben ik weer actief als trainer, bij de Venwoude Levensschool. Na het geven van een Opening kon ik me niet voorstellen dat ik dit 10 jaar niet gedaan had! En, het is ook anders dan ik ken van destijds.

Een rugzak vol

Ik ervaar opnieuw mijn enthousiasme, betrokkenheid, humor, plezier, vasthoudendheid en nog zoveel meer. Mijn rugzak van kwaliteiten lijkt alleen maar groter geworden. Dat is echter niet het grote verschil. Ik ervaar een ruimte waarin verschillende mogelijkheden voorhanden zijn. Waar ik mezelf herinner als geïdentificeerd met deze aspecten, kan ik ze nu vanuit bewustzijn inzetten.

Trouw zijn

Ik kán het ook niet meer op dezelfde manier als toen ik 40 was. Fysiek en energetisch niet, maar vooral niet omdat ik trouw wil zijn aan de verhoogde kwaliteit die er nu is.  

Stoppen

En als oude sporen zich tonen? Ik vind het een boeiende sport mezelf te stoppen waar ik bewust word van een ‘oude’ houding. Ik heb er plezier in om op mijn tong te bijten, te ademen, de emotionele lading te ontvangen voor ik verder ga.

Genieten


Na de inspanning van mezelf stoppen is het of het universum zich voor me opent. Dit moment van bewustwording is genieten; Dit is de vreugde van aanwezig zijn. Wakker worden is een werkwoord!

Herken je het moment van jezelf inhouden?
Hoe ervaar jij dat moment?

Pauline Botden

7 reacties op “Levensmail

 1. Jaren geleden zou ik gedacht hebben als ik je berichtje had gelezen: “Waar heeft ze het in Godsnaam over? Stoppen? Met wat dan en hoe. Wat een heerlijk gevoel dat ik zo gegroeid ben in de loop der jaren. dat Ik me nu bewust ben van alle (oude) negatieve gedachten die mijn “Mind” binnen floepen. Dat ik nu kan aarden, stil kan zijn, het doorvoelen en op kan laten lossen in mijn ademhaling. Dan krijg ik dat heerlijke Venwouden gevoel.

 2. Jazeker herken ik dat. dit weekeinde nog toen ik met een vriendin twee dagen fietste en ik dacht; hmmm, en nog een keer: hmmm toen was het tijd om open te breken en te vertellen wat er in me omging. Ik pakte mijzelf weer terug, zo voelde het. Zette mijzelf weer neer en de ‘volger’ was oké, en niet meer nodig. 🙂
  En wat fijn Pauline, dat je weer traint. Ik ben blij voor jou EN de wereld!

 3. Ha Paulien, zeker herken ik dat. Met name in mijn relatie ben ik daar momenteel mee aan het oefenen. Niet reageren en in de patronen terechtkomen maar niet reageren en naar binnen kijken. Ik ervaar het als verrijkend, verruimend en mijn levensgeluk groeit. Wat fijn dat je weer beschikbaar bent voor de opening en zo weer veel mensen kan ondersteunen op hun pad van ontwikkeling. Voor mij waren dat destijds mijn aller eerste stapjes en mede dankzij jou ben ik in het diepe gesprongen. Liefs Mascha

 4. Hi Pauline,
  O ja, zeker ken ik die momenten waarop ik niet verder beweeg in een ingesleten patroon wat me feitelijk ondermijnt én het gevoel van ruimte en vreugde wat er dan ontstaat! Wakker zijn, steeds weer opnieuw weer wakker zijn, en wat ontzettend inspirerend en ondersteunend om deze passie te delen met gelijkgestemden! En opnieuw neem ik me voor om weer eens naar Venwoude te gaan??
  Liefs
  Mirjam

 5. Hai Pauline, lieverd. Met een glimlach deze tekst van je gelezen. Mijn beginstappen op Venwoude liggen ook al wat decennia terug.. ik wist eerlijk gezegd niet dat je er een poos tussenuit was geweest! Mooi om te lezen wat jij tegenkomt nu je weer trainerschap hebt opgepakt. Ik kwam je tegen in de Ontketening, heb van je genoten. Ik vond je kwaliteit verfrissend scherp en samen met de rest van het team, liefdevol en verhelderend. Muchos gracias en nog heel veel wakker plezier gewenst! HUG, *, Rick Shamier

 6. Lieve Pauline,
  Ik herken de kracht van het inhouden en had daar laatst een mooie ervaring mee. Op mijn werk was ik in een overleg erg enthousiast aan het vertellen en dat leidde tot een vrij hyper-sfeertje waarbij iedereen door elkaar begon te praten. Ik kon die energie voelen en merkte dat we elkaar kwijt raakten. Nadat ik mij inhield en daarbij in mijzelf mijn kernwaarde en werking als een mantra voorbij liet komen, kwam er een voelbare rust en verdieping in de ruimte. Ik voelde een grote bijdrage juist door het inhouden. Dat voelde heel krachtig en veel beter dan het voor mij meer gebruikelijke overschreeuwen, waarin ik mijzelf wil eens kwijt raak. Door in te houden kon ik veel dichter bij mijzelf blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pijlers

Volg ons